Sarajevo nakon opsade kroz objektiv Dickinsonovog bubnjara

Kultura 14. dec. 201517:18 > 17:33
Podijeli:
Izvor: N1 / Alex Elena

"Sretan Božić Sarajevo, bilo je lijepo vratiti se nakon 20 godina. Ovaj grad i ljudi su nešto zaista posebno. Ne postoje riječi kojima ćete ih opisati", su riječi koje je Alex Elena iskoristio da opiše momente koje je zabilježio svojim objektivom 2014. godine kada se nakon dvije decenije vratio u glavni grad BiH.

Bruce Dickinson je nakon 21 godinu u Sarajevu, povodom dokumentarca koji se radi u čast njegove svirke koju je sa bendom priuštio u Bosanskom kulturnom centru.

Dickinson, Alex Elena, Alex Dickinson i Chris Dale su bili ekspedicija koja je Sarajevu priuštila najblistaviji momenat u mračnim ratnim godinama.

Alex Elena, producent, bubnjar, fotograf i fotoreporter kazao je da mu je dolazak u Sarajevo momenat koji mu je promijenio život, učinio ga boljom osobom i jedno od “najvećih iskustava u životu”.

“Prošla je 21 godina od kada smo prešli borbene linije kako bi održali koncert za ljude opkoljenog Sarajeva”, napisao je Elena i poruči da “voli Sarajevo”.

N1 televiziji i portalu dopustio je objavljivanje fotografija od prije 21. godinu, koje ste mogli pogledati u nedjelju, 13.12 na N1 info. Prošle godine, kada se vratio u glavni grad, napravio je seriju nepomičnih slika “20 Years After the Siege”, ili “20 godina nakon opsade”.

U kratkom razgovoru za N1 kazao je da obožava grad, a ljude koje je upoznao ovdje zove “braćom”.

Elena je sa Dickinsonom svirao na turneji “Balls To Piccasso”, na albumu “Skunkworks”, a naravno, u Sarajevu je 1994. godine bio glavni čovjek na činelama.

U galeriji pogledajte šta je objektiv njegove kamere zabilježio prošle godine, otprilike u ovo vrijeme.

Impresivno. Njegove ostale radove možete pogledati na ovom linku. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.