Nikola Simić ostat će upamćen po šarmu i vedrom duhu

Kultura 10. nov 201413:06 > 13:07
N1 info

Komemoracija povodom smrti glumca Nikole Simića bit će održana u petak 14. novembra u 12 sati na Sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Nikola Simić će biti sahranjen istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Opelo počinje u 14 sati.

Nikola Simić će ostati zapamćen kao glumac kojeg je publika izuzetno voljela, bilo da je riječ o pozorištu, filmu ili televiziji.

“Otišao je Mita Pantić koji je igrao u jednom od najdužih serijala srbijanske kinematografije, više od 40 godina je igrao u predstavi “Buba u uhu”, a mnogi će ga pamtiti po animiranom filmu Duško Dugouško”, rekao je direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović.

 On je dodao da je kao urednik filmskog programa na Televiziji Beograd često bio u prilici da prisustvuje sinhronizacijama.

“Ono što je plijenilo, to je lakoća kojom je Simić radio taj zahtjevan posao. Imao je čudesan entuzijazam, prosto mu ništa nije bilo teško”, rekao je on.

 Kinoteka će mu se odužiti na svoj način i već u decembru će napraviti retrospektivu Simićevih filmova, najavio je direktor.

Rediteljka Milica Kralj kratko je izjavila Tanjugu da će Nikolu Simića pamtiti po njegovom duhu i  šarmu, a posebno po energiji i posvećenosti svom poslu.

Za glumca Slobodana Bodu Ninkovića dragi kolega je bio jedan od onih koji su predstavljali sinonim za radost u pozorištu.

Napominjući da za glumce nema penzije, dodao je da Simić samo posljednjih mjeseci nije igrao zbog bolesti, isto kao i Petar Kralj, kojem se danas navršava tri godine od smrti.