Počelo snimanje domaće serije "Dobrodošli u Orient Express"

Kultura 05. feb 201616:19 > 16:24
Izvor: Fena

Snimanje prvih epizoda domaće igrane serije "Dobrodošli u Orient Expess", u realizaciji producentske kuće Depo i Pink BH, počelo je jučer u Sarajevu.

Serija se radi prema ideji i konceptu redatelja i producenta Jasmina Durakovića, scenarij potpisuje Dževad Hadžić, a oko sebe okuplja atraktivnu glumačku ekipu iz BiH i regije.

Među glavnim protagonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina i brojni drugi.

Redatelj serije Jasmin Duraković istakao je na konferenciji za novinare u Sarajevu da je u BiH jako teško snimati igranu produkciju, ali da je bh. građanima itekako potreban humor da bi prebrodili ekonomsku krizu i svakodnevnicu.

Također je dodao da serija okuplja ogroman tim profesionalaca koji imaju bogato iskustvo u radu ove vrste.

“Snimanje serije je skupo, ali ako dobro odradite posao, onda je to isplativo”, poručio je Duraković.

Glumac Emir Hadžihafizbegović kazao je da se radi o dobro okupljenoj energiji te da ga raduje što će konačno moći raditi s poznatim bh. glumcem Mirvadom Kurićem.

“Nadam se da ćemo napraviti kvalitetnu stvar, jer je divno raditi s ljudima koji imaju ovako bogato iskustvo, ali i s onima koji tek uče ovaj posao”,  zaključio je.

Glumac Mirvad Kurić također je zahvalio kolegama koji su pridonijeli da atmosfera na setu bude jako vesela.

Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom hotelu koji pokušava da nađe svoju priču u tranzicijskom novom vremenu.

TV premijera i prikazivanje serije na Pink BiH planirano je od 1. aprila, dok će prije televizijske premijere uslijediti digitalno prikazivanje serije putem Depo Zone.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.