Hor Pontanima i Željezničar najavljuju spektakl na Grbavici

Kultura 28. feb 201611:30 > 11:34
N1

Fudbalski klub Željezničar danas otvara drugi dio sezone na stadionu Grbavica protiv Širokog Brijega, a svojim navijačima će pokušati prirediti istinski spektakl.

Naime, prije početka meča, na teren sarajevskog stadiona izaći će članovi međureligijskog hora Pontanima, koji će zajedno sa navijačima pokušati izvesti pjesmu “Grbavica”.

Tim povodom na N1 je gostovao Emir Muhamedagić, PR sarajevskog kluba koji je detaljnije pojasnio današnji plan, te kako je došlo do ideje i ove kolaboracije.

“Velika je euforija pred ovu utakmicu, navijači su dugo čekali nastavak sezone. Tokom pauze smo doveli nekoliko igrača, pa smo došli na ovu ideju”, pojasnio je Muhamedagić.

Istakao je da ljudi unutar kluba dobro surađuju sa horom Pontanima, s kojim su bili u komunikaciji te da su predložili koncept.

Naravno, pravila za navijače, odnosno protokol ovog do sada neviđenog poduhvata na našim terenima je navijačima pojašnjen krajem protekle sedmice.

“Danas će također za svaki slučaj spiker prije meča pojasniti uputstva navijačima. Hor Pontanima će na teren izaći 12-13 minuta pred početak meča i početi sa pjevanjem. U tom periodu kada igrači budu izlazili na teren pjesma će se pjevati. Hor je imao jednu probu i vjerujem da će sve biti kako treba”, pojasnio je.

Naravno, dešavanje na Grbavici će pratiti i N1 televizija.

Šta Željezničar čeka u nastavku sezone, pitali smo PR-a bivšeg šampiona BiH u fudbalu.

“Imamo 12 kola do kraja. Kup je obaveza da ostvarimo dobre rezultate i da se plasiramo u Evropu. Vidjet ćemo. Ovo je suštinski priprema za naredu sezonu sa 12 klubova, koja će biti jako teška, kako bi se uključili u borbu za titulu”.

Meč počinje u 16:30, a karte su u prodaji od 12:00. Muhamedagić nam je kazao da očekuje pun stadion, i zamolio je navijače da prate markirane ulaze.

“Mi ćemo se organizacijski potruditi da organizacijski prođe kako treba, i nadamo se da će Željo pobijediti”, kazao je Emir Muhamedagić na koncu gostovanja u Novom danu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.