Božović pomaže Stojaković: Čovjek se osjeća bolje kada daje

Kultura 14. apr 201610:12 > 10:13
N1

Poznati glumac Petar Božović odigraće monodramu “Reče mi jedan čoek, ćeraćemo se još” u čast Jadranke Stojaković. Humanitarno veče biće održano u Banjaluci 16. aprila na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U društvu ovog glumca u Banjaluci je bila Anđelka Marković.

Iako je Petar Božović čest gost u Banjaluci, zbog toga što igra i u predstavi “Otac i sin”, svaki njegov nastup izazove veliku pažnju.

Ulaznice za monodramu su u prodaji a to je prilika i za institucije da učestvuju u toj humanitarnoj akciji. Do sada je to samo uradila Gradska uprava Banjaluka.

U Banjaluci se često organizuju humanitarne akcije za Jadranku Stojaković. Posljednji je bio humanitarni koncert kojeg je organizovao pjevač Željko Joksimović gdje su nastupali izvođači iz Hrvatske, Srbije i BiH.

Stojaković boluje od bolesti motornog neurona koja nije izlječiva, ali redovnim terapijama se može usporiti dalji razvoj.

Pozorišna predstava ne može da donese velika sredstva, ali mislim da je tu dragocjenije njeno osjećanje da neko misli na nju u tim teškim trenucima za nju. S druge strane postoje i u ovom gradu i zemlji ljudi sa velikim materijalnim mogućnostima koji bi lako mogli da riješe tu situaciju za izvijesno vrijeme i ja ih pozivam, ako me slušaju i ako me čuju, da to urade“, komentarisao je Božović humanitarnu predstavu.

Na pitanje koliko političari mogu i da li mogu da pomognu u ovakvim situacijama je rekao: “Kada političari dođu u Narodno pozorište, to je zaista događaj. Pretpostavljam da je većini od njih to prvi put da se upoznaju sa tom granom kulture“.

Do svakog čovjeka je doprla Jadrankina muzika. Ja sam Jadranku vidio jednom i to prije 20 godina. Želio sam sada da je posjetim ali sam prije toga pitao da li bi joj to smetao. Sjetila me se i poklonila mi je knjigu s posvetom ‘Dragom Petru glumcu, pjevačica’. Jako je duhovita i divna osoba, kao i njena muzika. To me veže za nju“, istakao je Božović.

Rekao je i kako treba davati jer se čovjek bolje osjeća kada pomaže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.