Sarajevo: Koncert ''Planeta suncokreta'' u petak

Kultura 20. apr 201617:24 > 17:28
N1

Koncert Hora za male i mlade Suncokreti “Planeta suncokreta“, održat će se povodom Dana planete Zemlje u petak, 22. aprila u Pozorištu mladih u Sarajevu s početkom u 19 sati.

Ovom prilikom, Hor Suncokreti će još jednom prezentovati svoj nedavno snimljeni album na kojem se nalazi dvanaest pjesama, a neke pjesme i današnji roditelji pamte iz svog djetinjstva. Posebnu podršku Horu pružit će prijatelji i gosti, solisti Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo“ te Omladinski hor Chorus Cadenza KUD Bulbul, a sav prihod od prodatih ulaznica bit će preusmjeren za liječenje našeg sugrađanina Rijada Đulića.

“Nakon promocije albuma “Pjesma Suncokreta“ koji se dogodio u decembru prošle godine, imali smo dosta aktivnosti, a jedna od njih je gostovanje na zatvaranju izložbe “Djeca u ratu“ Milomira Kovačevića – Strašnog. Želja nam je da ovaj koncert u čast naše planete postane dijelom tradicije kako bi se promovirale aktivnosti dječijeg stvaralaštva“, istakao je autor i producent projekta, Nedžad Merdžanović te pozvao malu i veliku raju da budu dio koncerta.

Među pjesmama koje će biti izvedene su i neke dobro poznate kao što su “Najbolja mama na svijetu“, “Kad bi svi ljudi na svijetu“ te “Deset ljutih gusara“, a sigurno je da će najmlađi upamtiti i kompozicije autorskog tima kao što su “Pjesma Suncokreta“, “Prijatelji“, “Ljubav“ i “Nebo i planete“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.