Baščaršijske noći ponovo na centralnoj pozornici

Kultura 21. jul 202118:42 0 komentara

Jubilarno 25. izdanje Festivala Baščaršijske noći uveliko traje. Publika je u proteklih 20 dana imala priliku uživati u brojnim sadržajima, a tako ih očekuje do 31. jula, kada će festival, nakon mjesec dana, zatvoriti svoja vrata.

Festival Baščaršijske noći, tradicionalno je otvoren koncertom orkestra Sarajevske filharmonije, a u mjesec dana, koliko traje festival, ljubitelji umjetnosti imaju prilku uživati u bogatom sadržaju festivala. Zbog ograničenog broja publike, neki od sadržaja festivala postavljeni su na YouTube kanalu BKC-a.

“Ljudi su u gradu zaista zainteresovani za programe. Nama je žao što ne mogu svi prisustvovati programima zbog ovih restrikcija koje su na snazi. Dakle 50 osoba u zatvorenom, 100 osoba u otvorenom”, kazao je Goran Rašić, član Upravnog odbora.

Pored monodrame, promocije knjiga, predstava, izložbi, publika ima priliku uživati i u koncertima na kojima će nastupiti Bombaj štampa, Zabranjeno pušenje, Almas Smajlović, Maya Sar i drugi, koji se, kako kažu, raduju koncertu i publici.

“Ipak kad se suočite oči u oči sa svojom publikom koja voli i poštuje to što radite i ja njih, ta vrsta energije je nezamjenjiva, nedoknadiva i to je ono što se pamti uvijek pogotovo sarajevski koncert nakon toliko vremena mislim da će biti nešto posebno”, kazala je Maya Sar, kantautrorica.

Tri dana centralna pozornica ispred Vijećnice

“Vrlo smo uzbuđeni, dugo se nismo družili sa publikom, a vidimo da je publika poželjela. Imamo divno vrijeme i sve preduslove da imamo divnu noć”, ističe Almas Smajlović, muzičar.

“Tri dana će biti postavljena ova pozornica ispred Vijećnice i mislim da je ovo nakon 2012. godine prvi put da se ponovo Baščaršijske noći vraćaju ovdje, a ovdje su nekako krenule na taj svoj simbolični put. Tako da evo, jubilarne baščaršijske noći, 25. po redu i ponovo smo na centralnoj pozornici”, pojašnjava Rešić.

Jubilarno 25. izdanje Festivala Baščaršijske noći 31. jula, zatvoriće glumac Emir Hadžihafizbegović sa monodramom “Sve je do nas”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!