Đuričić za N1: “Quo vadis, Aida” mi je donijela istinsku ljubav sa svih strana

Kultura 17. aug 202122:01 > 22:45 0 komentara

Jasnu Đuričić, predsjednicu žirija Takmičarskog programa, glumicu koja se se sinoć okitila još jednom nagradom – Srcem Sarajeva, ugostili smo na Festivalskom trgu u Specijalu N1 posvećenom Sarajevo Film Festivalu (SFF).

Đuričić je ostavila snažne na svakog ko je pogledao film “Quo vadis, Aida?”, rediteljice Jasmile Žbanić.

Sinoć je ipak u svoju kolekciju dodala još jednu nagradu – Srce Sarajeva za ulogu u seriji “Grupa”.

Govoreći o toj sinoćnjoj, posljednjoj nagradi, Đuričić je istakla da je istinski bila iznenađena kada su izgovorili njeno ime.

“Zato što ta uloga Sremice u seriji ‘Grupa’ nije nikakva noseća i zbog toga sam bila iznenađena. Ali čini mi se da to nema veze da sam nekako na najbolji mogući način iskoristila prostor te uloge i ta serija je imala jako dobar odjek kod publike i to je ono što nas posebno raduje. Mladi autori su sa ovom serijom napravili korak dalje u našem regionu”, kazala je Đuričić.

“Nema malih i velikih uloga”

Mišljenja je da zapravo ne postoje “male” i “velike” uloge.

“Sinoć sam to rekla. Nema malih i velikih uloga jer je na tebi kako ćeš taj prostor iskoristiti. I moraš ostaviti trag nekako šta god radio”, dodala je.

Kazala nam je da će nagrada Srce Sarajeva imati ogromno mjesto u njenom srcu te da inače značaj bilo kakvog priznanja znači gdje i ko ga je dodijelio.

“Uvijek je čovjeku drago, ali ova nagrada ostaje posebno u mom srcu jer smo mi sinoć bili prvi dobitnici i dodatan kvalitet mi je to da nam je to naša branša dodijelila. Veliki broj naših kolega su tajno glasali i odabrali da baš ona ide u naše ruke”, navela je Đuričić.

O filmu “Quo vadis, Aida?”

Njen suprug, glumac Boris Isaković dobio je nagradu za ulogu Slobodana Miloševića u seriji “Porodica”. Đuričić je odmah rekla da je to nije iznenadilo.

“Ta njegova uloga i kako je on utjelovio je neponovljiva i zastrašujuće je koliko je to to zapravo. I nisam samo ja, već su svi apsolutno znali da će on dobiti tu nagradu jer postoje ti neki glumci koji jako dobro utjelove neke uloge da nikoga drugog ne možete zamisliti da bi mogao. To je situacija sa Borisom”, ispričala je Đuričić.

Upitali smo našu sagovornicu šta njoj predstavlja i koliko joj znači film “Quo vadis, Aida?”, izuzevši brojne nagrade koje je osvojio.

“Aida mi je donijela mnogo istinske ljubavi sa raznih strana, šta mi treba više. Sa profesionalnog aspekta neću pričati koliko znači, ali intimno je to beskrajno mnogo ljubavi najviše iz regiona, ali i iz cijelog svijeta. Ja zbog toga radim ovaj posao, zbog ljudi ni zbog čega više. Sve ostalo su propratne stvari. I zaista, koliko uložite, toliko vam se vrati”, poručila je Đuričić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!