Dodijeljeno “Srce Sarajeva” za najboljeg glumca i glumicu na SFF-u

Kultura 19. avg. 202120:53 > 21:52
Podijeli:
Izvor: N1

Georg Friedrich je dobitnik priznanja Srce Sarajeva za najboljeg glumca u filmu "Great freedom", a nagrada za najbolju glumicu je otišla u ruke Vlatke Latifi, Ere Balaj i Urate Shabani.

Niti Friedrich niti spomenute glumice nisu prisustvovali dodjeli nagrada, a nagradu za Friedricha je primio režiser spomenutog filma.

Izvor : N1

Glumice su nagradu dobile za ostvarenje u filmu “Brdo gdje lavice riču”.

Ovogodišnji Takmičarski program – igrani film predstavio je deset filmova, od toga dvije svjetske premijere, a osam regionalnih.

Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/rediteljicu, Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade.

U okviru ovogodišnje ceremonije dodjele nagrada bit će proglašena i dobitnica Specijalne nagrade za promicanje rodne ravnopravnosti, nove nagrade Sarajevo Film Festivala otvorene i za filmove i rediteljice izvan takmičarskih sekcija, odnosno i iz drugih programa i sa drugih teritorija, pod uslovom da se radi o rediteljičinom prvom dugometražnom filmu.

27. Sarajevo Film Festival se završava sutra, 20. augusta, projekcijama nagrađenih filmova i svjetskom premijerom filma “Toma” Dragana Bjelogrlića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar