Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

Kultura 14. jun 202119:09 > 20:10 0 komentara

Po uzoru na velike evropske gradove, i glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca. Koncert je zakazan za 16. juli u parku na Ilidži, a moći će prisustvovati osobe koje su preboljele korona virus, oni koji su vakcinisani, ali i oni koji imaju negativan PCR test.

Od 1.000 prisutnih na koncertu, 900 njih mora kao dokumentaciju priložiti potvrdu o revakcinaciji ili da su preboljeli COVID – 19 u proteklih 6 mjeseci, a ostalih 100, koji zapravo i učestvuju u ovom eksperimentu, ulaze na koncert sa negativnim PCR testom, pod uslovom da nisu bili zaraženi.

Eksperimentalni koncert: Kako biti dio događaja

“A sedam dana nakon koncerta, organizatori će odlučiti koja je to laboratorija u kojoj će se vrštiti PCR testiranje, da oni urade kontrolni PCR, pa u tom momentu ukoliko vidimo da je neko pozitivan, znači oni imaju uvid za svu publiku, tako da će oni poslati obavijest svim tim ljudima koji su bili u blizini, imenom i prezimenom, te osobe koja je pozitivna, da obrate pažnju u periodu od 14 dana”, pojasnila je Anisa Bajramović iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

“Ono što moramo istaći jeste da smo legalisti po pitanju same organizacije, zato i jeste eksperimentalni koncert i da neće to biti samo jedan muzički događaj nego da će isti biti od velikog značaja i važnosti za sam zdravstveni sistem u KS a možda i za cijelu državu, s obzirom da će se raditi izrada zdravstvene studije ali i studije da li i kako organizovati ovakve i slične događaje u narednom periodu”, poručio je Kenan Musić – organizator i producent projekta.

Posjetiocima će, prilikom kupovine karata, biti izdate jasne instrukcije gdje i kada se vrši njihovo testiranje ali i upustvo o dolasku na koncert.
Ovakav događaj je i od važnosti za turističku zajednicu, kao i za Općinu Ilidža, u kojoj će koncert biti održan.

Ilidža centar dešavanja

“U narednom periodu planiramo da Općina Ilidža bude centar ovakvih dešavanja i slobodno ću reći da u KS i u centralnom dijelu našeg grada imamo u ljetnom periodu SFF-a potrudićemo se da nešto slično kada je u pitanju muzika i zabava, napravimo i na Ilidži”, izjavio je Nermin Muzur – načelnik Općine Ilidža.

Ono što sve ljubitelje dobre muzike veseli jeste nastup dva turska DJ i producenta Mahmuta Orhana i Buraka Yetera, a tu je svakako i FM JAM ekipa: DJ Soul, Merakoon, Black Beriz, Stoposto, Geko i Indigo.

Maske na koncertu neće biti obavezne.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!