Filmovi koje večeras možete pogledati na SFF-u

Kultura 15. aug 202213:02 0 komentara

Donosimo koji filmovi se mogu pogledati večeras u okviru Sarajevo Film Festivala.

U okviru 28. Sarajevo film festivala, publika u kinu Meeting point u 20 sati ima priliku pogledati film Sanjam električne snove, dok je u 23 sata na repertoaru film Ratovi protiv jednoroga.

U Ljetnom kinu Coca cola u 20:30 biće prikazan film “Nakon što spasiš svijet” u okviru programa Open Air, dok je u Ljetnom kinu Stari grad ovaj film na repertoaru od 20:45. Emotivni film prati priču majke koja pomaže beskućnicima i ljudima u nevolji, te sina koji je internet zvijezda u usponu, nezainteresovaan za svjetske probleme. Naizgled potpuno različiti, ali su zapravo puno sličniji nego što su to voljni priznati.

U 21 sat u okviru programa Summer Scream publika ima priliku pogledati film Isprani mozgovi: seks-kamera-moć, koji se bavi problematikom “muškog pogleda”, te na koji način izgled kadra, pokret kamere, rasvjeta, zvuk i drugo doprinose seksističkom pristupu kroz historiju filma. Služeći se isječcima gotovo 200 filmova snimljenih u periodu 1896. do danas, te pričama sagovornica, vodećih feminističkih autorica, predstavlja se zanimljiva filmska teorija.

U Cineplexu u 21 sat je film bh reditejice Aide Bukvić, “Djeca sa CNN-a”, a u Ljetnom kinu Safet Zajko biće prikazan u 20:30.

U okviru takmičarskog programa ovogodišnjeg SFF publika ima priliku u Narodnom pozorištu Sarajevo u 9:30 i u 19h, pogledati film Jahači. Radnju filma prati putovanje dva prijatelja iz malog sela 1999. godine, koji u putu ka Sloveniji i Hrvatskoj sreću mladu, odbjeglu ženu misteriozne prošlosti i starog bajkera u potrazi za slobodom. Na prevrtljivom putu ka tek otcjepljenim zemljama Jugoslavije, stvaraju prijateljstva koja će biti stavljena na kušnju smrću jednog od saputnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!