Hadžihafizbegović: Izvještaj je prošao pet instanci i padne na Skupštini KS

Kultura 08. jun 202211:59 > 12:05 0 komentara
N1/F.Z.

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović danas je govorio o neusvajanju izvještaja ove ustanove na Skupštini Kantona Sarajevo. Da li je ovo politička poruka direktoru Kamernog teatra i sprema li mu se smjena, ili izvještaj zaista nije ispunio očekivanja?

Hadžihafizbegović je na početku istakao niz nagrada koje je Kamerni teatar 55 nedavno osvojio, predstvae koje sprema, pa se osvrnuo na neusvajanje izvještaja Skupštine Kantona Sarajevo.

“Imali smo kolektivni sastanak gdje su svi uposlenici dali podršku radu Kamernog teatra. Ne radi se tu o nikakvom presonalnom statusu mene kao prvog rukovodioca i direktora. Ovaj teatar je važniji od savakog direktora i skupštinskog poslanika. Ono što je zbunjujuće jeste činjenica je da je naš izvještaj prošao pet instanci. Jednoglasno je usvojen na upravnom odboru, dobio podršku nadzornog odbora, ministarstva finansija i ministarstva kulture KS. Vlada KS je dala jednoglasno podršku izvještaju. Onda se to spusti na Skupštinu KS koja je jedva imala kvorum i onda neusvoje izvještaj”, kaže Hadžihafizbegović.

N1/F.Z.

Rekao je da su dobili papir od predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića u kojem piše da izvještaj nije usvojen bez objeašnjenja.

“Naš UO zahtijeva obrazloženje zbog čega je pet instanci naš izješaj prošao, a na Skupštini KS nije prošao”, kaže Hadžihafizbegović.

Podsjetimo, izvještaj o radu nije usvojen ni Sarajevskom ratnom teatru. Više o tome čitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!