Helem nejse uoči koncerta: Bit ćemo pristojno obučeni, lubenice će ostati čitave

Kultura 13. jul 202213:42 0 komentara
N1

Sarajevska hip hop grupa i kreativni kolektiv Helem Nejse će u ponedjeljak 18. jula održati samostalni koncert u Sarajevu, nakon pune tri godine.

Najavljuju spektakularni performans, a s obzirom da je lokacija ispred Narodnog pozorišta postala “kontroverzna”, za N1 poručuju:

Ulaz na koncert besplatan

“Sve je spremno za veliki spektakl, ali se ne radi o koncertu nego o konceptu. Dakle, konceptualna umjetnost je u pitanju. Ali, nek se naši gledaoci ne brinu, sve lubenice će ostati čitave a mi ćemo biti propisno obučeni. Tako da, neće biti niti jedan razlog da nas se tjera odavde. Preduzeli smo sve mjere kako ne bi došlo do nekih incidenata.”

Čika Gagara iz Helem nejse kaže kako se za koncert traži karta manje. Razlog je jednostavan: ulaz na koncert je besplatan pa ovaj put nećemo moći čitati naslove poput “Tražila se karta više na koncertu grupe Helem nejse”.

“Mi generalno priređujemo samo spektakle i ovo će biti jedna demonstracija sile u Sarajevu. Vjerovatno najbolji koncert koji je ovaj grad ikad doživio. Bez ikakve lažne skromnosti. To je vlažna skromnost. Ne vjerujem da će publika uspjeti kriti oduševljenje, vjerujem da će ovdje biti euforija. Ne znam kako će stati svi ljudi ovdje. Mi smo htjeli da napunimo grad cijeli ali nam nije dala policija”, poručuje DJ Toshi.

Program počinje već u 19 sati kada će publiku zagrijati sarajevski DJ i producent Audio in Function. Nakon njega nastupa pa će nastupiti Nasela MC Nancy koja će izvesti pjesme sa svog prvog EP izdanja. Onda na binu izlazi Helem nejse, sa širokim repertoarom i energičnim nastupom.

“Ne treba zaboraviti napomenuti da se naš koncert održava u okviru festivala Baščaršijske noći. Legendarnog festivala koji se održava već preko 700 godina u Sarajevu. I zadnji put smo svirali isto na Baščaršijskim noćima prije tri godine, tako da se tradicija nastavlja. A kad se završi koncert – bina se rastavlja”, dodaju.

Bruda na koncertu

Značajan dio publike sigurno priželjkuje da se na sceni pojavi Bruda, popularni lik iz crtića “Bruca, Braca, Bruda, Brada” u produkciji kolektiva Helem nejse, čije su pjesme veoma slušane širom regije. Na pitanje, hoće li Bruda doći na koncert – odgovaraju:

“Pa mi nismo baš u najboljim odnosima sa Brudom. Mi jesmo s njim ali nije on sa nama. Ne znam da li će doći. Ali ako dođe, mislim da samo može biti neki problem i incident. Znate kakav je Bruda, problematičan i devijantan. Diplomatski odnosi sa Brudom nisu prekinuti jer nisu nikad ni postojali. Trpimo se zbog posla. Znate kako je, diplomatija prestaje u Švrakinom a onda opet počinje na Alipašinom.”

Kompletan intervju grupe Helem nejse pogledajte u videu:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!