‘Igra prijestolja’ seli se na kazališne daske

Kultura 01. apr 202107:40
Izvor: Screenshot/ YouTube

'Igra prijestolja' sele se na kazališne daske i autori adaptacije očekuju da će postati hit teatara na londonskom West Endu i njujorškom Broadwayu

Zadaću kazališne adaptacije preuzeli su Britanci, dramaturg Duncan MacMillan i redatelj Dominic Cooke, a prve predstave očekuju se 2023. godine.

U adaptaciji surađuju s ocem književne sage, američkim piscem Georgeom R. R. Martinom po čijem je književnom serijalu “Pjesme leda i vatre” snimana kultna televizijska serija.

Radnja predstave bit će turnir u Harrenhalu, nekih 17 godina prije prve sezone televizijske serije HBO kanala.

“Malobrojni su oni koji su znali da slijedi krvoproliće kada su se plemenite obitelji i puk okupili u Harrenhalu da bi pratili najbolje vitezove kraljevstva na velikom turniru”, objašnjava George R. R. Martin.

U kazališnoj predstavi “pojavit će se mnogo najpoznatijih likova” iz književne sage i uspješne tv serije koja se snimala osam sezona, među ostalim i na lokacijama u Hrvatskoj, te emitirala od 2011. do 2019.

Dramaturg Duncan Macmillan već se okušao u adaptaciji za kazalište romana “1984” Georgea Orwella i “Stakleni grad” Paula Austera.

“Naš je san postaviti Westeros (imaginarno mjesto u kojem se odvijaju “Igre prijestolja”) na Broadway (u New Yorku) i na West End (kazališnu četvrt Londona), ali i u Australiju”, rekao je George R. R. Martin koji je počeo raditi na tom projektu prije pandemije koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar