Izudin Bajrović: Raditi seriju i film je izazov, ali pozorište je temelj svega

Kultura 12. aug 202222:10 > 22:28 0 komentara
N1

Bosanskohercegovački, ali i regionalno poznati glumac Izudin Bajrović gostovao je večeras u specijalnoj emisiji na N1 posvećenoj Sarajevo Film Festivalu. Govorio je o ulogama koje je ostvario u brojnim serijama i filmovima navodeći da je raditi na tome veliki izazov, ali da je pozorište ipak temelj svega.

Bajrovića ove godine na SFF-u publika će imati priliku gledati u dvije serije i to u “Kotlina” režisera i oskarovca Danisa Tanovića te “Pad” reditelja Bojana Vuletića.

“Imam i malu ulogu u filmu ‘Sigurno mjesto’. Želim istaći da je serija ‘Pad’ nastala po knjizi Žarka Lauševića ‘Godina prođe, dan nikad’. Naglasio bih da ovu godinu mi glumci sa zadovoljstvom pratimo jer se konačno nešto počelo dešavati nešto na planu produkcija, TV serija i tješim mlade glumce koji su inače žalosni jer se kod nas manje radi. Jer kada se radi ima posla za sve. Naravno nije to još ni blizu toga koliko se radi u regiji, ali jako je bitno da je počelo da se nešto dešava”, naveo je Bajrović.

Pitali smo Bajrovića kako mu kao iskusnom glumcu godi dinamika snimanja serija.

“Svi smo se mi malo poželjeli snimanja i fali nam toga. Mi snimimo jedan-dva filma godišnje, nijednu seriju. Pozorište je naravno temelj svega, ali veliki je izazov raditi serije i film. Lično, ja ne gledam skoro ništa ni serije ni filmove, ni sebe. Nemam nerava da odgledam cijelu seriju”, dodao je.

Kazao je da nije imao vremena posvetiti se programu SFF-a.

“Tako da ću sada to intenzivnije raditi. Zaista mi je drago što imamo dva filma iz bh. produkcije ‘Balada’ i ‘Praznik rada’ i zaista bih volio pogledati oba ta ostvarenja”, naveo je bh. glumac.

Ustvrdili smo da smo iznenađeni što Bajrović nema ulogu u filmu “Praznik rada” Pjera Žalice na šta je on odgovorio:

“Ja se nisam iznenadio, ne moram biti baš u svakom filmu”.

U sklopu zvaničnog programa prestižnog filmskog festivala u Veneciji takmičit će se i film “Najsretniji čovjek na svijetu” u kojem Bajrović ima ulogu protagoniste.

“To je jedan vrlo čudan film. Struktura je kao reality show svi smo tu u isto vrijeme prisutni samo se ne zna kada će i koga kamera snimiti. Bilo je izazovno i naporno i jedva čekam vidjeti na šta to sve liči. Niko mi nije rekao da li ću ja ići u Veneciju, onda vjerovatno i neću. Za ‘Quo vadis, Aida?’ nismo otišli jer je bila pandemija, a sada me vjerovatno neće pozvati pa opet neću otići”, ustvrdio je uz smijeh Bajrović.

Prošle godine je Bajrović na SFF-u bio prisutan ulogom u filmu “Deset u pola”.

“Jako sam zadovoljan onim što je taj film napravio. ‘Deset u pola’ je imao sreću da ga pogleda za naše prilike veliki broj gledalaca i to je zaista divno. Riječ je o jednom bajkovitom filmu i mnogi koji su ga pogledali bili su zadovoljni. A bila je tada jaka konkurencija iz regiona – ‘Toma’ i ‘Južni vetar’ tako da smo prezadovoljni”, poručio je.

Bajrović je kazao da trenutno radi na velikom broju projekata te da će do kraja godine imati uloge u tri serije i jednom filmu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!