Ljetna scena SARTR večeras otvara svoja vrata

Kultura 28. jun. 202111:57
Podijeli:
Izvor: SARTR

Sarajevski ratni teatar SARTR i ove godine sa zadovoljstvom može najaviti proširenje svojih aktivnosti i ljeti kroz program LJETNE SCENE SARTR.

“Program ovogodišnje LJETNE SCENE SARTR sačinjen je od predstava i koncerata, sa željom da publici pružimo mogućnost da poslije višemjesečne zatvorenosti, pod otvorenim nebom, ima priliku uživati u kulturnim sadržajima”, rekli su iz SARTR-a.

Svi programi Ljetne scene SARTR, održavat će se u periodu od 28. 6. do 10. 7, u dvorištu O.Š. Musa Ćazim Ćatić.

Večeras, sa početkom u 21 sat, program započinje poetsko muzičkim performansom “SVJEDOK” Mikija Trifunova, nazvanom po jednoj od posljednjih pjesama Miroslava Mike Antića.

Uz muziku Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića, Miodrag Trifunov govori i pjeva stihove Ujevića, Dizdara, Borhesa…

Izvor : SARTR

Već 30. 6, u 21 sat, publika će imati priliku pogledati i monodramu “ICH LIEBE DEUTSCHLAND” nastalu u produkciji Umjetničke radionice Srebrenik i Art Teatar Tuzla, a u izvođenju glumice Jasmine Dedić Ibrić.

Predstava Sarajevskog ratnog teatra “SAVRŠENI KROJ”, reditelja Jasmina Durakovića, sa Admirom Glamočakom i Seadom Pandurom u glavnim ulogama, na programu je 2. 7, sa početkom u 21 sat.

Svi muzički sladokusci imat će priliku 3. 7. poslušati koncert popularnog BiH benda “ZOSTER”, kojem će prethoditi i koncert mladog tuzlanskog benda “RELUCTANT”.

“BIO JE LIJEP I SUNČAN DAN” predstava nastala prema zapisima građana Sarajeva i njihovog sjećanja na 2. maj 1992., a u režiji Tanje Miletić Oručević na programu je 5. 7, sa početkom u 21 sat.

Kocert “KRALJ ČAČKA”, jednog od trenutno najzanimljivijih autora sa područja Srbije, a i regiona održat će se 6. 7. sa početkom u 21 sat.

8. 7, publika će moći na Ljetnoj sceni SARTR pogledati predstavu “SVU MOJU LJUBAV”, reditelja Zijaha Sokolovića, u kojoj uloge ostvaruju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić.

Koncertom popularnog benda “BUČ KESIDI” koji dolazi iz Srbije, a koji će se održati 9. 7, završava se i program ovogodišnje LJETNE SCENE SARTR.

Cijene ulaznica za predstave iznose 10 KM, a za koncerte 15 KM. Cijena ulaznica na dan koncerta je 20 KM. Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem telefona 033 664 070 radnim danima od 10 do 14 sati ili slanjem poruke u inbox Fb ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra. Ulaznice se mogu kupiti radnim danima od 10 do 14 sati ili od 18 sati na dan izvođenja predstava ili koncerta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar