Moba street food festival – dobra atmosfera, slasni zalogaji i vrhunska zabava

Kultura 25. sep 202217:24 0 komentara

Prvi street food festival u Mostaru okupio je kreativne izlagače kao i ljubitelje dobre hrane. U svjetskim i regionalnim gradovima ovaj festival postao je tradicija, a tome teže i organizatori mostarskog festivala. Uz ukusnu hranu nije nedostajalo ni zabave.

Miris bosanskih, mediteranskih, azijskih jela vrsnih kuhara privukao je veliki broj posjetitelja na Moba street food festival koji se po prvi put održava u Mostaru. 12 kuhara iz Mostara, Širokog Brijega, Sarajeva i Dubrovnika za posjetitelje su pripremili pravi kulinarski show. Na menijima se mogu pronaći različiti specijaliteti, od burgera, Lubina na rižinom papiru, woka, štrukli pa do kobasica, pljeskavica, rebaraca.

“Ovo je lubin na rižinom papiru, majoneza od peršuna, amoricizirani češnjak, metovilac, cikla i čips od kože lubina. Bilo je neobično i bilo je teško natjerati ljude ali, kada su probali mišljenje su promijenili”, kazao je Božo Ćorić, izlagač iz Dubrovnika.

“Imamo posebno francusko pecivo na šta smo ponosni, sa puno maslaca, meso nam je dobro, dosta je upita, velika je gužva i radosni smo što smo tu”, kazao je Jure Bandić, izlagač iz Gruda.

U Mostar su kažu donijeli lokalne okuse u inovativnom ruhu, jela koja obuhvataju moderno i tradicionalno te lokalno i svjetsko. No recepti se kažu nikada ne otkirivaju do kraja.

“Imamo tajne i začine koje ne bismo odavali, dugo se bavimo ovakvim festivalima, najviše po regionu i BiH, dosad je bilo uspješno”, kazao je Danijel Miličević, izlagač iz Mostara.

“U ponudi imamo tri burgera, shpeksy burger, hamburger s četiri vrste sira, i s ljuti pikantiji za malo jače frajere I žene naravno”, kazao je Mladen Orišić, izlagač iz Mostara

Ljubitelji slasnih burgera u Mostar su stigli i iz drugih gradova, a našli su se pred velikim izazovom koji burger prvi probati.

“Došao iz Sarajeva da probam, idem sad na klopu. Uzeo sam shpeksy i četiri sira burger, oba sam morao uzeti da probam”, kazao je jedan posjetitelj iz Sarajeva.

Organizatori ne kriju zadovoljstvo, kažu festival će prerasti u tradiciju jer su građani pokazali ogroman interes.

“Ideja je došla tako što smo hodali po drugim gradovima, vidjeli smo Street food festivale, inače smo gurmani i kolega i ja, tako da smo odlučili da to organiziramo i u Mostaru. Već planiramo i za narednu godinu imamo i datum kad će opet biti”, kazao je Antonio Krtalić, organizator.

Osim slanih, i slatki specijaliteti našli su se uponudi Moba street food festivala koji je protekao u znaku opuštene atmosfere, slasnih zalogaja i vrhunske zabave.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!