N1 na posljednjoj klapi filma “Efekat leptira” (VIDEO)

Kultura 01. dec 202220:42 0 komentara
N1

Pala je posljednja klapa filma "Efekat leptira" reditelja i scenariste Admira Buljugića, koji je na prošlogodišnjem konkursu Fondacije za kinematografiju BiH proglašen kao najbolji projekat u kategoriji igrani film. Bili smo na snimanju i evo šta smo zabilježili.

Snimanje filma završeno je za samo 15 dana. Kako je i sam reditelj i scenarista kazao, film je napravio za svoju dušu.

“Kad sam pisao scenario nisam bio siguran da će se realizovati ovaj film jer je teško doći do sredstava, posebno u BiH, ali eto nakon tri konkursa, četvrti put sam uspio dobiti novac od Fondacije za kinematografiju BiH i došlo je do realizacije… Vjerujte kao da sanjam”, rekao je Buljugić.

Jedan od glavnih aktera govorio je o samom procesu nastanka filma.

“Ušli smo u jedan eksperiment. On je nas zamolio da dođemo nekoliko dana ranije, jer glumačka ekipa Saša, Mirvad i ja, zamolio je da se što bolje privatno upoznamo, zbližimo, jer je to bilo neophodno i ja sam to shvatio kao nešto vrlo zanimljivo”, rekao je Damir Mahmutović.

Radnja filma prati trojicu prijatelja i nekadašnjih saboraca, koji, nakon saznaja da je supruga njihovog preminulog prijatelja izgubila porodičnu kuću zbog neplaćanja kredita, kuju plan.

“Njih trojica odlučuju da opljačkaju tu istu banku i da s tim parama odu na javnu licitaciju i da otkupe tu porodičnu kuću”, otkrio je Buljugić dok glumac Saša Oručević dodaje: “To je priča o dobrim ljudima, koji urade loše djelo ali ne iz loših motiva i poriva, nego jednostavno da opet urade dobro djelo.”

Trojicu prijatelja glume Mirvad Kurić, Saša Oručević i Damir Mahmutović.

Drama “Efekat leptira”, koji je u potpunosti bosanskohercegovači, jer ga čine Sarajlije, Mostarci, Banjalučani i Tuzlaci, svoju premijeru imaće na ljeto naredne godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!