Na kafi sa Jesseom Eisenbergom: “Od bosanske kafe ne bih zaspao mjesec dana”

Kultura 16. aug 202216:56 0 komentara
N1

Na Festivalskom trgu Sarajevo Film Festivala danas je organizovana ''Kafa sa..'' počasnim gostom ovogodišnjeg frestivala Jesseom Eisenbergom. Američki glumac i reditelj govorio je o svojoj ljubavi prema Sarajevu, kao i nagradi Počasno Srce Sarajeva koja mu je uručena sinoć u Ljetnom kinu.

Našalio se da bosansku kafu ne pije, jer ako bi je popio, kaže, ne bi spavao mjesec dana. U razgovoru se dotakao i početka svoje glumačke karijere.

Njegov rediteljski prvenac ”Nakon što spasiš svijet” prikazan je sinoć, nakon dodjele nagrade, a izazvao je veliko interesovanje publike.

Film prati Evelyn, ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu, koji je nezainteresovan za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina, koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

Jesse Eisenberg je rođen 5.oktobra 1983.godine u Queensu, New Yorku. Između ostalog, izdvajaju se njegove uloge u filmovima: ”Roger Dodger”, ”Zombieland”, ”The social network”, ”Now you see me”, ”Batman V. Superman” i drugi. U FX limitiranoj seriji ”Fleishman is in trouble”, Eisenber će igrati glavnu ulogu Tobyja Fleishmana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!