Objavljene nominacije za TV serije koje će se boriti za nagrade Srce Sarajeva

Kultura 10. jun 202220:23 0 komentara
N1

Objavljene su nominacije za TV serije koje će se naći u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva na ovogodišnjem, 28. izdanju Sarajevo Film Festivala koji će se održati od 12. do 19. augusta.

Uveliko teku pripreme za ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala koji će biti održan od 12. do 19. augusta. Srce Sarajeva od prošle godine dodjeljuje se i za kategoriju TV serija. 17 nominovanih za 2022. godinu dolazi iz Bosne i Hercegovine, ali i regije.

“Sarajevo Film Festival već nekih 7 godina radi na tome da promoviše kreiranje i produkciju kvalitetnih TV serija u ovom dijelu Evrope i mogu reći da tek sada ubiremo plodove tog rada i da je zaista zadovoljstvo gledati to mnoštvo sadržaja. Preko 40 novih serija je izašlo u protekloj televizijskoj sezoni na području bivše Jugoslavije. Želimo da ove serije izađu i van regije, svakako van BiH i SFF će biti odskočna daska i u budućem periodu”, naglasio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Srce Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije: Za dramske serije i za komedije.

U kategoriji komedija dodjeljuje se 6 nagrada: Za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za zvijezdu u usponu, najbolju režiju i za najbolji scenarij.

U kategoriji dramskih serija, 5 već nabrojanih, te nagrada za najbolju dramsku seriju, najbolju žensku i najbolju mušku epizodnu ulogu.

Dvije serije nastale u produkciji United Media – “Kljun” i “Vreme zla”, nominovane su u kategoriji najbolja dramska serija na Sarajevo Film Festivalu i u trci su za nagradu Srce Sarajeva.

Opširnije u prilogu Selme Zahirović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!