Od espresso kafe stvara umjetnička djela i portrete poznatih

Kultura 23. mar 202219:23 0 komentara

Na 7. Coffe festu, publika ima priliku upoznati umjetnika iz Beograda koji stvara umjetnička djela, odnosno portrete slavnih ličnosti, i to od espresso kafe.

Za sportskog novinara iz Beograda kafa nije samo napitak. Bojan Đorđević kaže da je to ljubav, a zbog te ljubavi se oprobao u biznisu kafe na nekoliko nivoa.

“Da li je to edukacija, pržionica kafe, ugostiteljstvo… sve sam to probao i svuda sam uživao. A onda je došla knjiga, Guinnessov rekord na koji sam izuzetno ponosan i onda nešto što je najneobičnije to su moje slike od espresso kafe”, kaže Đorđević.

Slikanje je jedna vrsta terapije, a zbog depresije, odlučio se na popularnu slikarsku tehniku – espresso art. Do sada je naslikao preko 500 portreta, među kojima su i bh. velikani Mirza Delibašić, Davorin Popović, Kemal Monteno, Mak Dizdar, Abdulah Sidran i brojni drugi.

Nedavno je objavio i knjigu “Moje nijanse kafe”.

“Hteo sam da dam odgovore običnom čovjeku, kafopijama, na sva pitanja koja mogu da postave o kafi. Tu možemo da rešimo mitove koje imamo o kafi, standardi kafe, kako se prave kafe, čak i imamo i te regionalne kafe likove koje ja izuzetno poštujem”, rekao je Đorđević.

Đorđević je oborio i Guinnessov rekord. Za 24 sata je napravio 2.276 šoljica kafe. A sada se priprema za novi rekord. Planira za dva sata da popije 60 kafa sa svojim prijateljima.

“Jedna kafa za dvije minute. Mora kafa da ima manje kofeina nego obično i to sve moramo dobro da isplaniramo jer je to jedan opasan zahtjev”, navodi Đorđević.

Kaže da se za obaranje ovog rekorda priprema svaki dan. A zbog ljubavi prema kafi, pokrenuo je i Festival dobre kafe, za koji se nada da će postati tradicija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!