Ornela Bery o Miri Furlan: Bila je sjetna i tužna što ne može ništa da učini

Kultura 22. jan 202113:25 0 komentara
N1

Bh. glumica Jasna Ornela Bery, koja je surađivala i glumila u nekoliko filmova sa legendarnom glumicom Mirom Furlan, kazala je za N1 da je jako rastužila vijest o njenoj smrti.

“Zadnji put sam se vidjela sa njom na Sarajevo Film Festivalu. Nisam ni znala da je bila bolesna. Zajedno smo glumile u nekoliko filmova. Zadnji je Cirkus Kolumbija. Glumile smo zajedno i u kultnom filmu Ljepota poroka”, rekla je Bery.

Kako bi opisala koliko je dobar čovjek bila Mira Furlan, ispričala je jedno sjećanje koje je posebno veže za nju.

“Pošto sam doživjela saobraćajnu nesreću, dolazeći na snimanje, a snimali smo na Adi Ciganliji, ponudila mi je svoj apartman koji je bio bliži restoranu. Pri tome, ona i Petar Božović su mi pomagali, jer nisam mogla stati na jednu nogu. Ona je i tada za mene bila zvijezda”, ispričala je Bery.

Dodala je da je Mira Furlan bila senzibilna, borac, dobra glumica, te da je jako tužna što smo je izgubili.

“Nadam se da je otišla na jedno bolje mjesto od ovoga. Ona se borila. Morala je napustiti svoju zemlju. Kada bi se vidjeli uvijek je bila sjetna i tužna što ne može ništa više da učini”, rekla je.

Osvrnula se i na tešku proteklu godinu, kazavši da je puno najboljih otišlo i od pandemije korona virus.

“Puno glumaca je u ovoj godini otišlo, čini mi se nikada toliko. Ona nije bila samo dobra glumica, bila je pametna osoba, promišljala je o svojim ulogama. Žao mi je što je morala napustiti. A u razgovoru kad smo pričali, i sama je govorila da nema snage da se više bori”, kazala je Bery, dodavši:

“Da je opišem jednom riječju ne može stati. Odličan umjetnik, divan čovjek, socijalno osjetljiva, bila je dobar prijatelj i kao što znamo velika glumica”. 

Na kraju razgovora, kroz suze je rekla: “Neka je anđeli čuvaju gdje god bila. Nadam se da je to neki bolji svijet”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!