Otvaranje kina Cineplexx Sarajevo 17. juna

Kultura 03. jun 202110:56 0 komentara
Fena

Kino Cineplexx Sarajevo bit će otvoreno 17. juna uz film "Paklene ulice 9". 

“Veoma smo uzbuđeni što Sarajevu možemo predstaviti novi standard kino prikazivaštva u partnerstvu s hotelskom Grupacijom Europe te uz podršku Sarajevo Film Festivala”, saopćeno je iz Cineplexxa.

Novo kino Cineplexx Sarajevo se nalazi na Marijin Dvoru, pokraj Hotela Holiday. Cineplexx Sarajevo ima osam kino dvorana i ukupni kapacitet s više od 1.000 sjedišta.

Cineplexx Sarajevo će gledateljima ponuditi nekoliko inovativnih kino tehnologija: Dolby Atmos sistem zvuka koji kao da kruži oko gledatelja pružajući mu osjećaj da je u središtu radnje, zatim RealD Ultimate tehnologiju za bistru sliku kao i najbolji RealD 3D sistem, nudeći sasvim drugačije, realistično iskustvo filma.

Cineplexx Sarajevo će nuditi i izvanrednu udobnost sa posebnim VIP kožnim sjedištima, LoveBOX i ljubavnim sjedištima.

Kao partner prestižnog Sarajevo Film Festivala, Cineplexx će biti i jedna od lokacija 27. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 13. do 20. augusta ove godine.

“Jako se radujemo što napokon pokrećemo poslovanje u prekrasnom Sarajevu. U vremenu pandemije susreli smo se sa mnogim izazovima, poput smanjenih kapaciteta kinodvorana i manjeg broja premijernih naslova na velikim platnima. Sada smo odlučili krenuti dalje jer je odlazak u kino bitan dio svakodnevnice – to je način za provesti kvalitetno vrijeme s prijateljima i porodicom, vrijeme za inspiraciju, edukaciju i zabavu. Ponosni smo što se Cineplexx porodica širi u Bosni i Hercegovini i što ćemo uskoro poželjeti dobrodošlicu publici u novom kinu u centru Sarajeva”, izjavio je povodom otvorenja Cineplexxa Sarajevo Christof Papousek, managing partner Cineplexx Internationala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!