Otvoreno 19 izdanje festivala komedije “Mostarska liska” (FOTO)

Kultura 20. maj. 202221:05 > 21:06
Podijeli:
Izvor: Željko Milićević - Anadolu Agency

Predstavom "Eling" u izvedbi ansambla Narodnog pozorišta Mostar započeo je 19. festival komedije “Mostarska liska“.

U takmičarskom dijelu programa ove godine učestvuje šest umjesto sedam ranije planiranih predstava, a najbolje će, osim stručnog, ocjenjivati i žiri medija i žiri publike. Organizatori su iskazali zadovoljstvo zbog organizacije još jednog festivala, što, kako su naveli, nije nimalo jednostavno, javlja Anadolu Agency.

“Interesovanje za predstave je veliko i svi vjerujemo da je pred nama još jedna kvalitetna ‘Liska’. Selektor je birao između 36 predstava koje su pristigle na našu adresu, a na kraju je, kao i ranijih godina, u takmičarski dio izabrano sedam predstava, od kojih je jedna kasnije zbog objektivnih okolnosti otpala. Nadamo se da će publika i ove godine uživati i biti zadovoljna“, rekao je direktor Narodnog pozorišta Mostar Emir Spahić.

Prije početka večerašnje predstave, publici su se obratili predsjednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta Mostar Seada Kuštrić, te ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović, koji je festival proglasio otvorenim.

Na festivalu će, osim predstave “Eling“, biti prikazane i predstave “Ženski razgovori“, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, “Protekcija“, “Revizor“, “Lutka“, te autorski projekt Emira Hadžihafisbegovića “Sve je do nas“.

Predsjednik Stručnog žirija ove godine je Emir Hadžihafizbegović, a članovi Velimir Pšeničnik-Njirić i Zoran Rakočević.

Žiri publike predstavlja Nada Dalipagić u svojstvu predsjednice, te članovi Asja Kuko i Sarah Sarić, dok žiri medija čine Adriana Gavrić – predsjednica, te članovi Cvita Kusić i Adnan Demić.

“Mostarska liska” će trajati do petka, 27. maja, kada će na svečanoj završnici biti upriličena dodjela nagrada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar