Počela “Zima u Tuzli” – uživanje u hrani, piću i muzici

Kultura 10. dec 202117:51 0 komentara
N1

U Tuzli je danas počela manifestacija "Zima u Tuzli". Na Trgu slobode počelo je postavljanje 20 mobilnih kućica u kojima privrednici izlažu i prodaju proizvode. Osim toga, građani imaju priliku uživati u hrani i piću, ali i u muzici navečer.

Fontana od sijalica se montira, a izlagači pune mobilne kućice. Razni suveniri, magneti, tacne, pletene torbe, zanimljive boce dio su ponude Mirsada Kurtovića. Zajedno sa proizvođačem ljutih sosova, izlaže ne trgu. Nada se pazaru.

“Ovo nam je značajno jer ni ja ni Ljutko nemamo poslovni prostor. Ovo je radim sve u kući. To je kućna radinost. I ovako od sajma do sajma. Sad ova korona nas je ubila. Nismo imali gdje izlagati. Malo sam ljetos radio na Panonici ali i to je teško”, kaže nam Mirsad.

I ostali kažu da su vremene teška te da im je ovo jedinstvena prilika da nešto zarade dok nude raznolik i zanimljiv sadržaj te čekaju posjetitelje.

“Prodajem kuhano vino, imamo gazirana pića, bezalkoholna, čajeve, alkohol, možda i roštilj, vidjet ćemo. Ima ponude”, kazala je Elvira Begović.

“Ove godine prezentujem paketiće i različite slatkiše za djecu. Ovo je jedna lijepa priča koja se dešava već nekoliko godina. Pozivam građane da nam se pridruže u ovoj čaroliji da upotpune priču”, kaže Dajana Hrustić.

Zima u Tuzli otvorena do 9. januara

Ove godine fokus je stavljen na ugostitelje koji su pretpjeli velike štete tokom pandemije ali uključeni su i obrtnici te stari tradicionalni zanati.

“Ovo je naš vid podrške obrtnicima i poduzetnicima sa područja Tuzle, jer zajedničkim snagama smo kreirali ovaj sadržaj kojim obogaćujemo turističku ponudu, a oni imaju priliku predstaviti svoje proizvode, prodaju, reklamiraju se. Zajednički sa njima, mislim da ćemo za naše građane i posjetitelje, obogatiti ovaj zimski sadržaj”, kazala je Amra Jaganjac iz Turističke zajednice Grada Tuzle.

S obzirom da slijede blagdani, očekuje se veća posjeta te ovaj praznični sajam ostaje otvoren do 9. januara naredne godine.

Naredni mjesec dana, građani Tuzle ali i svi o ni koji dođu na Trg slobode, imat će priliku da uživaju u zimskim čarima i koriste neke od proizvoda iz kućica. Isto tako, svaku večer predviđena je i muzika uživo lokalnih bendova, a sve kao jedan vid podrške lokalnim izvođačima kojima je bila uskraćena muzika uživot okom pandemije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!