Pogledajte kako izgleda Selfie muzej u Sarajevu

Kultura 08. dec 202119:31 0 komentara
N1

Nakon Travnika, i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine otvoren je "Selfie muzej", koji ljubiteljima autoportreta na jednom mjestu nude čak 25 instalacija kreiranih posebno za ovu namjenu. Mnoštvo selfija uslikala je i naša Adrijana Gavrić

Ljubitelji dobre zabave ali i sjajnih fotografija, na preko 250 kvadratnih metara, mogu uživati u jedinom Selfie muzeju u Sarajevu. Iako su ovaj muzej, kako kaže i sama osnivačica, u Travniku posjećivale uglavnom žene, u Sarajevu je drugačija situacija.

“Vjerujte u Travniku je bilo više žene, jer su instalacije bile više za žene, ali ovdje imamo više muškaraca zbog zatovra i drugih instalacija koje su muškarcima više primamljive”, ispričala nam je Merima Habibović – direktorica Selfie muzeja.

Osim zatvora, tu je i candy shop, bazen sa lopticama, plaža, oblaci, cvijetni vrt, a jedna od instalacija u Selfie muzeju je i Barbie box.

Društvene mreže su razlog zbog kojeg je selfie poslijednih godina postao veoma bitan sociološki fenomen.

“Ja mislim da je jako bitno trenutno jer su nam društvene mreže jako popularne kod influensera i kod običnog naroda, jer svi želimo neku dobru fotografiju. Trenutno je korona, ne možemo putovati i onda je Selfie muzej odličan bijeg od realnosti u maštu gdje možete napraviti odličnu fotografije”, mišljenja je Halida Telalović – urednica društvenih mreža Selfie muzeja.

I to na tri etaže. No, Habibović ističe da ovih 25 instalacija nisu stalna postavka muzeja.

“Planirano je da se instalacije mijenjaju svakih 6 mjeseci, isto smo mjenjali i u Travniku, jer trebamo privući plažnu posjetitelja koji su već bili. Sad imamo novogodišnju postavku koja je aktuelna, ali naravno da ćemo čim prođu praznici promijeniti tu instalaciju. Imaćemo i za Valentinovo i za 8.mart i naravno ostale instalacije se mijenjaju”, dodala je direktorica ovog muzeja.

Ako ste ljubitelj selfie-a onda je ovaj muzej idealno mjesto za vas jer vam nudi 25 instalacija na kojima možete napraviti savršen selfie.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!