Predstava NPS-a “Umjetnik u gladovanju“ pobjednik festivala Novi Tvrđava teatar

Kultura 07. sep 202218:11 0 komentara
NPS

Dramska predstava „Umjetnik u gladovanju“ Narodnog pozorišta Sarajevo odabrana za najbolju predstava na festivalu “Novi Tvrđava teatar” u Čortanovcima

Žiri 9. festivala “Novi Tvrđava teatar” koji se održava u Vili Stanković u Čortanovcima u Srbiji, donio je odluku da Nagrada za najbolju predstavu pripadne predstavi „Umjetnik u gladovanju“ Narodnog pozorišta Sarajevo, rađena prema motivima i fragmentima iz života, djela, pisama i dnevnika Franza Kafke, u režijskoj postavci Alena Šimića.

NPS
NPS
NPS
NPS
NPS
NPS

„Bez velike patetike, ali i bez prevelike ironije, mladalački poletno, ekipa ove predstave autentičnim, sopstvenim glasom razvija igru, unutar kafkijanskog okvira, kao da neki drugi uopšte postoji, koja je život sam”, istakao je u svom obrazloženju žiri u kojem su bili Ivana Đurić Paunović, Jovana Balašević i Laslo Blašković.

Uloge su ostvarili: Ida Keškić, Tamara Miličević-Stilić, Ivona Baković, Dino Sarija, Dino Bajrović i Domagoj Nižić

Dramaturgiju i dramatizaciju potpisuje Benjamin Hasić, scenski pokret Ena Kurtalić, muziku Mirza Rahmanović-Indigo, dok je scenografksa i kostimografska rješenja uradila Sabina Trnka.

Asistenti režije su Ajla Bešić, Ena Kurtalić i Benjamin Hasić. Asistent dramaturgije je Armin Behrem, a inspicijent Mustafa Zrnić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!