Prijatelji i kolege u suzama se opraštaju od Mire Furlan

Kultura 22. jan 202108:52 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

"Samo da sklopim oči i osjetim ljepotu oko sebe. I uhvatim zrak na nebu punom zvijezda. Udahni, izdahni. To je sve", bile su riječi Mire Furlan koje su preplavile Twitter nakon vijesti o odlasku glumice, koja je preminula 20. siječnja u 66. godini.

“Gledam u zvijezde. Noć je čista i zvjezdani put se čini tako blizu… Ne bojim se…Samo da sklopim oči i osjetim ljepotu oko sebe. I uhvatim zrak na nebu punom zvijezda. Udahni, izdahni. To je sve”, bile su riječi koje je Mira Furlan izgovarala kao Delenn u TV seriji “Babylon 5”, a koje su nakon vijesti o smrti glumice preplavile Twiter, prenosi Nova.rs.

Za glumicom plaču fanovi širom svijeta. Mnogi podsećaju kako je od mržnje pobjegla u Ameriku s mužem, rediteljem Goran Gajićem:

“Jednom je pobjegla iz jugoslavenskog ludila, sada je pobjegla zauvijek. Ali, legenda živi…”

“Mira Furlan je bila toliko svoja, posebna, u svemu što je radila, da će ostati u sjećanju ne samo kao izvrsna glumica, nego kao jedna od onih koje su živjele uspravno i časno, odupirući se hrabro kad je bilo teško. Hvala joj na svemu.”

Uzrok smrti poznate glumice još nije poznat, ali je tvorac serije “Babylon 5”, u kojoj je glumila nekoliko sezona i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vrijeme imala probleme sa zdravljem.

“Tako tužna vijest…. Dok ne dobijemo šansu da se ponovo sretnemo s druge strane, počivaj u miru i spavaj u svjetlosti, draga Miro”, samo je jedna od brojnih reakacija na smrt proslavljene glumice Mire Furlan na društvenim mrežama.

“Upoznao sam Miru šest ili sedam puta i tako lijepo pričao s njom. Ovo je tako tragična vest. Još jedna članica obitelji “Babylon 5” otišla je…”, podsjetio je drugi.

“Imala je pogled… Bila je tako divna, talentirana i duhovita”, pišu svi iz Amerike na Twiteru, podsjećajući da je njena uloga u seriji “Babylon 5” bila jedna od najinspirativnijih u ovoj znanstveno-fantastičnoj seriji.

“Moje je srce danas teško”, piše grupa fanova serije “Babylon 5”, dodajući:

“Ovo je ogroman gubitak. Bila je dio jedne od najboljih serija ikad, njeno srce i duša. Zbogom velikom talentu. Srest ćemo se ponovno u rijeci duša.”

“Srce mi se slama”, napisao je još jedan korisnik podsjetivši na riječi koje je Furlanova izgovarala u seriji “Babylon 5”:

“Stojimo između svijeće i zvijezde, između tame i svjetlosti…”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!