Promocija knjige generala Jovana Divjaka “Ne pucaj!”

Kultura 08. apr 202219:46 0 komentara
F.Z/N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Benjamina Karić, premijer KS Edin Forto i mnogi drugi zvaničnici i građani, prisustvovali su promociji knjige “Ne pucaj!”, autora Jovana Divjaka u Vijećnici, na poziv Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak".

“Godina dana je od kako general Divjak nije više sa nama ali njegova djela i dalje žive. Vrijednosti za koje se zalagao, a to su domovina, istina, pravda, poštenje i humanost, ostaju nam kao vodilja u borbi koja je pred nama. I u najtežim vremenima on nam je pokazao da je najbitnije biti čovjek i šta znači borba za dostojanstvo čovjeka.” kazao je Komšić.

“General je zaslužio i više od ovog grada, od nas svih, kao društvo dužni smo mu uzvratiti”, kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Čuvena zapovjed po kojoj pamtimo generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka, sintagma je po kojoj je nazvana knjiga u tri toma koju čine njegovi ratni dnevnici i koja je objavljena na godišnjicu njegove smrti,

F.Z/N1
F.Z/N1

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!