Regionalna mreža B#ART: Besplatno podučavanje sviranju i pjevanju

Kultura 09. nov 202113:13 0 komentara

Regionalnu mrežu B#ART čini osam organizacija iz tri zemlje: BiH, Hrvatska i Srbija, koje su odlučile da koriste umjetnost kao snagu za promjene. Muzički producent i ambasador mreže B#ART je Marko Louis, a kako su nam kazali, naredne godine planiraju da održe i zajednički koncert.

Regionalna mreža B#ART 2019. godine je krenula sa idejom korištenja muzike kao alata za socijalnu inkluziju i osnaživanja mladih kroz muziku i umjetnost. B#ART čini osam organizacija iz regije.

“Organizacije koje su u ovoj mreži su Nebograd – Beograd; Štek House – Niš; akustikUm – Tuzla; Sarajevo Drum Orchestra – Sarajevo; Ri Rock – Rijeka; Femix – Beograd; Voice – Niš i Superar u BiH Sarajevo. Ono što je specifično za sve zajedno, jeste da potpuno besplatno nude različite pristupe podučavanja sviranju i pjevanju, svojim polaznicima”, kazala je umjetnička direktorica Superar u BiH, Alma Karić.

“Ova obrada što je sad izašla B#ART “They don't care about us” je pokretač i znak da i dalje živimo i da se nastavlja ovaj projekat. Time hoćemo da se predstavimo kao grupa, kao mreža i da nastavimo ono čime smo počeli 2019.godine”, dodao je muzički producent i ambasador mreže B#ART Marko Louis.

U dva dana mladi iz regije boravili su u Sarajevu gdje su kroz jednu od radionica, radili na repertoaru za zajednički koncert ali i na jačanju mreže kroz razmjenu informacija i iskustva u radu ovih organizacija.

“Bilo je jako inspirativno. Ja za sebe mogu reći da sam napredovao kao čovjek time što sam radio sa ovako divnim ljudima koji imaju svoje mišljenje, koji su jake ličnosti.” – kazao je Lous.

Ideja B#ART je da kroz umrežavanje različitih organizacija koje rade na polju socijalne inkluzije koristeći umjetnost kao alat, promovišu toleranciju, multikulturalnost, pomirenje i povezivanje regiona – za bolju i zajedničku budućnost svih nas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!