“Schindlerov lift” apsolutni pobjednik festivala “Dani Jurislava Korjenića”

Kultura 22. dec 202120:26 0 komentara
N1

Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada u Kamernom teatru 55, završen je peti teatarski festival "Dani Jurislava Korenića". Predstava Kamernog teatra 55 "Schindlerov lift" u režiji Kokana Mladenovića, apsolutni je pobjednik ovogodišnjeg festivala.

“Schindlerov lift” odnio je nagradu Dragan Jovičić za najbolju predstavu. Nagrada Jurislav Korenić za najbolju režiju pripala je reditelju Kokanu Mladenoviću za predstavu “Schindlerov lift”, Adisa Vatreš Selimović je dobila nagradu žirija za najbolju scenografiju za predstavu “Schindlerov lift”. Nagrada Žan Marolt za najboljeg glumca pripala je Admiru Glamočaku za ulogu u nagrađenoj predstavi, dok je njegova koleginica glumica Gordana Boban proglašena najboljom glumicom festivala Dani Jurislava Korenić. Specijalna nagrada žirija pripala je glumačkom ansamblu predstave “Identitluk” u režiji Tanje Miletić Oručević.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Publika je tokom 9 dana trajanja festivala imala priliku gledati 9 sjajnih predstava teatara iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. Osam predstava je izvedeno u okviru takmičarskog programa festivala.

Osim predstava, svaki dan je upriličena i promocija knjiga autora iz naše zemlje i regije. Neki od autora koji su predstavili svoja djela su i Svetislav Basara, Damir Ovčina, Almin Kaplan, Ivana Šagat i drugi…

Dvostruki dobitnik Ninove nagrade, književnik Svetislav Basara bio je ovogodišnji predsjednik žirija festivala “Dani Jurislava Korenića”.

Nakon dodjele nagrada izvedena je i monodrama “Bukača” autorski projekat Kazališne družine EMMA. Inače ova monodrama je nastala po istoimenoj knjizi Martine Mlinarević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!