Šta gledati večeras na SFF: Tori i Lokita, Nemiri na ostrvima…

Kultura 16. aug 202212:09 0 komentara

U okviru 28. izdanja SFF, publika petog dana festivala ima priliku u 20 sati u Kinu Meeting point pogledati film "Nemiri na ostrvima", dok je u 23 sata "Izlijeganje".

U Ljetnom kinu Coca cola u okviru programa Open Air, u 20:30 biće prikazan film Tori i Lokita koji će biti prikazan i u Ljetnom kinu stari grad u 21:00.
Dvanaestogodišnji Tori i tinejdžerka Lokita oboje bez porodice, u borbi da se snađu i zarade nešto novca, tvrde da su brat i sestra i zajedno pjevaju u jednom restoranu i istovremeno za kuhara prenose drogu. Uprkos teškom životu, njihov odnos pun je radosti, ali okolnosti će taj odnos prekinuti.

U okviru programa summer scream, u 21 sat, biće upriličeno prikazivanje filma “Nothing compares”.

Dok će u cineplexu u 21 sat biti prikazan dugometražni film “Illyricvm”, najvećim dijelom sniman je na Bjelašnici. Zanimljiva priča iz 37. godine prije naše ere, stavlja u središte događaja mladog Liburna , odabranog od strane rimske jedinice koja prati prikupljanje poreza. Ubrzo se sukobljavaju s domaćim, ilirskim plemenima koja su, navodno, već potlačena.

U narodnom pozorištu sarajevo u 19 sati u okviru takmičarskog programa bitće prikazan film “Klondike”, a u 21:30 “Braća”. Film Klondike radnjom je smješten u ukrajinskoj regiji Donjeck – nedaleko od granice sa Rusijom oko kojeg su se vodile borbe u prvim danima rata u Donbasu. Irka i Tolik, očekuju rođenje djeteta, ali rastuća napetost zbog srušenog aviona u blizini njihovog sela to iščekivanje prekida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!