Sve spremno za Oscare, donosimo vam sve detalje

Kultura 25. apr 202118:09 > 18:09 0 komentara
N1

Sve je spremno za 93. ceremoniju dodjele Oscara. U konkurenciji za najbolji strani film je i film "Quo Vadis, Aida?" bh. rediteljice Jasmile Žbanić.

Američka Akademija filmskih nauka i umjetnosti saopštila je spisak glumaca i poznatih ličnosti koji će biti voditelji 93. ceremoniju dodjele Oscara u Los Angelesu. Među zvijezdama su Harrison Ford, Brad Pitt, Halle Berry , Steven Soderbergh, Joaquin Phoenix, kao i reditelj filma „Parazit“ koji je prošle godine osvojio glavnu nagradu – Oscara za najbolji film.

Svi nominovani moraju biti fizički prisutni na samoj ceremoniji.

Film „Munk“ u kojem glumi Gary Oldman postao je favorit za Oscara jer je nominovan u čak 10 kategorija.

“Nomadland” koji je osvojio 4 BAFTA-e, nominovan je u 6 kategorija za Oscara.

Po 6 nominacija imaju i filmovi “The Father”, Judas and the Black Messiah, Minari, “Nomadland” i “The Trial of the Chicago 7.

Film “Quo vadis, Aida” rediteljice Jasmile Žbanić, nominovan je u kategoiji najbolji strani film, odnosno, najbolji međunarodni film.

Po prvi put u historiji Oscara dvije rediteljke, Chloé Zhao za “Nomadland” i Emerald Fenel za “Promis ing Young Woman” su se našle u trci za nagradu za najbolji film ali i najbolju režiju.

Pet pjesama nominovanih za ovogodišnje Oscare izvest će se na krovu novog muzeja Akademije filmske umjetnosti te u malom ribarskom gradiću na Islandu, što je ideja kako bi se osvježio format showa prilagođen pandemijom.

Ovogodišnji Oscari slijede temu “nagrade prikaži kao film” i primarno će biti održani uz fizički razmak na željezničkoj stanici u centru Los Angelesa.

Producenti su također najavili emisiju nakon glavnog događaja u kojoj će se prikazati najveći dobitnici sa svojim zlatnim kipićima te reazgovori sa zvijezdama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!