Pogledajte atmosferu pred početak SFF-a (VIDEO)

Kultura 12. aug 202219:15 > 19:41 0 komentara

Sve je spremno za otvaranje 28. Sarajevo Film Festivala. Gosti, filmski radnici, turisti i posjetioci iz cijele BiH već se nalaze na festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta.

Ovogodišnji program obiluje raznovrsnošću. Od ukupno 220 ostvarenja, premijerno će se prikazati 51 film. Publika će na otvaranju uživati u ostvarenju Rubena Ostlunda, Trougao tuge, a festival će zatvoriti film bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice, Praznik rada. U međuvremenu, Sarajevo će ugostiti brojne filmske i televizijske profesionalce. Poseban dio posvećen je javnim predavanjima.

Od večeras pratite Specijalni program N1 televizije povodom 28. Sarajevo Film Festivala.

Večeras su sa nama glumica Jasna Žalica, koja je sa filmovima višestruko prisutna na 28. Sarajevo Film Festivalu, direktor Jovan Marjanović, koji će se po prvi put okušati u ovoj ulozi, poznati beogradski glumac Milan Marić, kojeg ponajviše pamtimo po ulozi Tome Zdravkovića u filmu Toma, a sad je član žirija Takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala. Gost će biti i glumac Izudin Bajrović.

Pridružuje nam se i hrvatska muzičarka Ida Prester, koja sa svojim bendom Lollobrigida večeras otvara niz sjajnih koncerata na Authority partners bridge – Eiffelovom mostu na sarajevskoj Skenderiji.

Svako večer od 21 do 22 sata sa vama je Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!