Trijumf Kamernog teatra 55 na festivalu: Šest nagrada za predstavu “Ljubičasto”

Kultura 11. jun 202215:11 > 12. jun 2022 19:45 0 komentara
N1

Kamerni teatar 55 zatvorio je 21 međunarodni festival bh drame u Zenici sa predstavom „Ljubičasto“. U samoj završnici festival Kamerni teatar 55 je trijumfirao te je predstava „Ljubičasto“ u režiji Selme Spahić osvojila 6 nagrada.

Predstava je osvojila Nagradu publike za najbolju predstavu, Glavnu nagradu festivala BH drame za najbolju predstavu u cjelini, Specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru te je nagradu za najbolju glumicu stručnog, ali i novinarskog žirija osvojila Tatjana Šojić i Nagradu za najbolju scenografiju dobila je Adisa Vatreš.

“Ljubičasto”: Priča o porodici. Ljubavi. Odnosu majke i djece…

Podsjećamo da su nagrade za najbolju glumicu i najboljeg glumca dobili Maja Izetbegović i Muhamed Hadžović na Festivalu glumca u Konjicu za uloge u predstavi „Schindlerov lift“.

“Broj nagrada u Kamernom teatru 55, a koje su dobili glumci, scenaristi, režiseri, kostimografi u posljednjih šest godina popeo se na 140, što govori da je Kamerni teatar najnagrađeniji teatar u Europi i da je njegov rad obzirom na pozive za gostovanja na međunarodnim festivalima prepoznat i izvan granica Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz Kamernog teatra 55.

Opširnije pogledajte u prilogu novinarke N1 Adrijane Gavrić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!