Uhapšene tri osobe zbog krijumčarenja osoba, prevozili ih i čamcem preko rijeke

Kultura 23. sep 202215:05
Izvor: Shutterstock

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije, u dva predmeta, lišili su slobode ukupno tri osumnjičene osobe.

Osumnjičeni, koji su strani državljani, su pod istragom i terete se da su duži vremenski period, vršili organizovanje, komunikaciju i krijumčarenje ilegalnih migranata na područje Bosne i Hercegovine.

U jednom predmetu, osumnjičeni su za izvršenje kaznenih djela, koristili plovilo kojim su preko riječne granice na teritoriju Bosne i Hercegovine, krijumčarili više osoba u nezakonitim prelascima granice.

“Počinjenjem ovih kaznenih djela, počinitelji ostvaruju nezakonitu imovinsku korist, a nanosi se šteta Bosni i Hercegovini, narušavanjem sigurnosne situacije, omogućavanjem ilegalnih migracija kao i povećanjem broja osoba koje nezakonito borave u Bosni i Hercegovini, a sa ciljem odlaska prema zemljama EU. Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajuća tužiteljica donijet će odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane, kao i daljim istražnim aktivnostima u ovim predmetima”, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar