Ulice Sarajeva u festivalskom ruhu: Skoro sve je spremno za 27. SFF

Kultura 09. aug 202112:32 > 12:41 0 komentara
F.Z./N1

Skoro sve je spremno za 27. Sarajevo Film Festival. Posljednji radovi privode se kraju, a građani sa nestrpljenjem očekuju filmsku smotru.

Festivalske zastavice, već tradicionalno prije početka Sarajevo Film Festivala, postavile su ekipe preduzeća “Park” zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova.

F.Z./N1

 

Tako ulice Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva imaju festivalsko ruho, crvene zastavice sa znakom SFF-a.

Uskoro će biti postavljen i crveni tepih kojim svake godine prošetaju najveće zvijezde filmske produkcije iz svijeta. Ulaznice se mogu kupiti i online, ali i putem festivalske web stranice.

F.Z./N1
F.Z./N1

Tokom trajanja festivala očekuje se veliki broj gostiju, a na ulicama glavnog grada primjetni su turisti, pa se samim tim popunjavaju i smještajni kapaciteti.

F.Z./N1

27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će biti održan u skladu s mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

“To znači da će biti potrebna COVID-sigurna akreditacija, odnosno, jedan od ona tri dokumenta koja su potrebna da bi se prisustovalo projekcijama i lokacijama. To znači ili da su prebolovali COVID u posljednjih šet mjeseci, da imaju negativan antigeski test, ili dokaz o vakcinaciji”, kazala je ranije Andrijana Copf, PR SFF-a.

F.Z./N1
F.Z./N1

Festival će trajati od 13. do 20. augusta, a za nagradu Srce Sarajeva u takmičarskim programima ukupno će se takmičiti 48 filmova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!