Zavirite u Cineplexx, novo multiplex kino u centru Sarajeva (FOTO)

Kultura 14. jun 202120:38 0 komentara
Cineplexx

Cineplexx, vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe, u Sarajevu se otvara u četvrtak, 17. juna filmom “Paklene ulice 9”!

Novo multipleks kino, sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijom tehnologijom, nalazi se na Marijin dvoru u centru Sarajeva pored Hotela Holiday i prostire se na 5000 kvadratnih metara. Vrijednost investicije (bez troškova zemljišta) u ovom projektu premašuje 10 miliona KM.

Cineplexx Sarajevo je opremljen najsuvremenijom kino tehnologijom, koja uključuje Dolby Atmos sistem zvuka i RealD Ultimate screen. Za razliku od standardnog kino platna, Real D Ultimate Screen je platno koje ima specijalno premazanu površinu, što reflektira mnogo više svjetla prema publici te na taj način stvara mnogo realniji doživljaj događanja na filmu. Svjetlost se reflektira čak dva puta, a kao rezultat toga se dobiva veća dubina, svjetlija slika, a boje su postojanije. Dolby Atmos pruža očaravajuće, multidimenzionalno iskustvo zvuka koje posjetiteljima omogućuje da utonu u film. Atmosferske prilike i predmeti oživljavaju kroz zvučne detalje koje je do sada bilo nemoguće čuti.

Cineplexx sa više od 1.000 sjedišta

Cineplexx Sarajevo ponudit će više od 1000 sjedišta, među kojima su i posebna VIP kožna sjedišta, LoveBOX i ljubavna sjedišta. Za svoju publiku, Cineplexx Sarajevo priprema niz posebnih ponuda: svake srijede tokom cijele godine snižene cijene ulaznica, porodica i najmlađi će uživati u posebnim porodičnim paketima ulaznica za animirane i porodične filmove, za škole su u ponudi posebne cijene za školske projekcije, a poslovnim partnerima nudi se mogućnost najma dvorana za konferencije.

U programu Cineplexxa Sarajevo su filmski hitovi poput najnovijeg nastavka kultne sage “Paklene ulice 9”, horror “Tiho mjesto 2” i animirana poslastica “Croods: Novo doba”, i to u nekoliko termina tokom cijelog dana.

Christof Papousek, financijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala je izjavio:

“Ponosni smo što 17. juna otvaramo najsuvremenije kino u centru Sarajeva. Posjetitelji neće uživati samo u savršenstvu slike i zvuka u svakoj od 8 dvorana, već i u cjelokupnom konceptu zabave. Naše putovanje do otvaranja ovog kina nije bilo jednostavno. Suočili smo se sa mnogim izazovima što nas čini posebno ponosnim što smo danas ovdje i što možemo predstaviti još jedno kino iz Cineplexx porodice. Vrlo smo zahvalni na partnerstvu s Grupacijom Europe te na velikoj podršci Sarajevo Film Festivala. Suradnja s takvim partnerima je privilegija i donosi novu dimenziju kino prikazivanja u Sarajevo”.

“Vrlo smo sretni što smo napokon u mogućnosti poželjeti dobrodošlicu publici u novom Cineplexxu Sarajevo. U vremenu pandemije susreli smo se sa mnogim izazovima, puno toga smo naučili, svladali smo mnoge prepreke, i sretni smo što možemo ponuditi Sarajevu moderno kino na savršenoj lokaciji, u centru Sarajeva. Publici želimo da uživa u filmovima, da Cineplexx Sarajevo bude njihovo mjesto filma i zabave, a isto tako se radujemo publici i gostima 27. Sarajevo Film Festivala koje ćemo također ugostiti u Cineplexxu od 13. do 20. augusta”, rekao je Enver Hadžiabdić, direktor Cineplexxa Sarajevo.

Rasim Bajrović, vlasnik i direktor Europe grupacije dodao je da su ponosni smo da je hotelska grupacija Europe sa partnerima iz Austrije i uz nesebičnu pomoć menadžmenta Sarajevo Film Festivala uspješno realizirala ovaj projekat bez obzira na sve prepreke koje su nastale kao posljedica pandemije Covid-19.

Nova baza za napredak kulture

“Cineplexx Sarajevo će zasigurno biti velika baza za daljnji napredak i razvoj kulture i filma u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Veoma smo zahvalni menadžmentu Cineplexxa što su prepoznali glavni grad BiH kao važnu sredinu za svoj biznis, uložili značajna sredstva u realizaciju ovoga projekta i u otvaranje novih radnih mjesta, u zapošljavanje mladih. Zahvaljujemo se menadžmentu Sarajevo Film Festivala na ogromnoj pomoći, medijima koji nas prate i stalnoj podršci naših građana. Posebno se zahvaljujemo Općini Centar i Kantonu Sarajevo na podršci na ovom i drugim projektima”, istakao je Bajrović.

“Cineplexx Sarajevo donijet će potpuno novi doživljaj kino kulture. Želimo dobrodošlicu Cineplexxu i njegovim investitorima koji su prepoznali potencijal ove sredine. Iako je pandemija zaustavila svijet na određeno vrijeme, pokretna traka filma se ne zaustavlja. Radujemo se publici, i sretni smo zbog nove festivalske lokacije. Siguran sam da će publika u novom objektu uživati u kvalitetnom sadržaju i u filmovima 27. Sarajevo Film Festivala. Najsuvremenija tehnologija dostupna na kino-prikazivačkom tržištu kojom je opremljen Cineplexx Sarajevo, ogroman je korak naprijed u razvoju filmskog tržišta Bosne i Hercegovine. Ulaganje u kulturu, a time i u kvalitetniju svakodnevnicu stanovnika Sarajeva i BiH, važan je znak napretka za filmsku industriju i generalno privredu i život u BiH”, zaključio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

O Cineplexxu

Cineplexx Constantin Film-Holding GmbH je osnovan 1951. godine u Austriji kao filmska distribucijska kuća te slovi kao moderna i vizionarska kompanija. Cineplexx International GmbH je započeo širenje 2009. godine u susjedne zemlje te je prvo kino izvan Austrije otvoreno u Bolzanu, u Sjevernom Tirolu. Danas Cineplexx ima jaku tržišnu poziciju sa 60 kino lokacija u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Italiji i Rumunjskoj. S oko 1700 zaposlenika, Cineplexx kina godišnje posjeti oko 13 miliona posjetitelja.

Cineplexx
Cineplexx
Cineplexx
Cineplexx
Cineplexx
Cineplexx
Cineplexx
Cineplexx
Cineplexx

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!