Zavirite u jednu neobičnu i nasvakidašnju galeriju

Kultura 22. aug 202117:30 0 komentara

Spoj kreativnosti i mašte, tradicionalnog i modernog izložen je u jednoj neobičnoj i nesvakidašnjoj galeriji u Banjaluci. Zavirite u Atelje Pero Griđo.

Ulaskom u ovu umjetničku galeriju čini vam se kao da ste kročili u čarobni svijet bajke. Zidovi ispunjeni slikama, skulpturama, neobičnim lampama, vezom, pletivom i restauriranim namještajem.

N1

“Tata je zadužen za slike i sama ta ideja je zaživjela upravo zato što on godinama slika, a i u meni se probudila ideja da se bavim kreativnim radom. Prvenstveno sam htjela do budu i proizvodi koji će biti pragmatični i upotrebljivi u enterijerima”, kazala je Aleksandra Kecman, Galerija Pero Griđo.

Sa radom su krenuli kada su nam stizali i prvi talasi korone. Posla nije bilo, ali se situacija polako mijenja.

“Mogu da primjetim da ima stranaca i oni puno više cijene ovo ukoliko dolaze iz nekih zemalja u kojima je kultura na nekom višem nivou. Kod nas je to srozano i na nekom nižem nivou”, dodala je.

N1

Sam naziv “Pero Griđo” privlači radoznale prolaznike.

“Bila je to neka naša interna šala i tokom jednog putovanja u vinariju Zvonka Bogdana i degustacije vina Pino griđo, a tata se zove Pero, a on i slika, tada je nastala šala da ga mi zovemo Pero Griđo”, pojasnila je Aleksandra.

Pored djela iskusnog slikara Pere Kecmana i kćerke mu Aleksandre, ovdje su izloženi radovi još nekoliko banjalučkih umjetnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!