Zvanično zatvoren ovogodišnji Sarajevo Film Festival (FOTO)

Kultura 20. aug 202123:05 > 21. aug 2021 00:04 0 komentara
F.Z. / N1

Večeras je svjetskom projekcijom filma "Toma" završen 27. Sarajevo Film Festival.

Ekipa filma “Toma” se po završetku projekcije poklonila publici i zahvalila na velikom interesovanju. Kako smo ranije pisali, za večerašnju premijeru je vladalo ogromno interesovanje publike te su sve kino lokacije bile ispunjene posjetiteljima.

F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1

Uložili smo mnogo napora, snage i emocije u stvaranju ovog filma. Čini mi se da ste uspjeli da osjetite emociju ovoga filma. Ne znate koliko sam ja srećan večeras. Hvala vam mnogo!“, poručio je Bjelogrlić nakon premijere filma.

Film “Toma” se večeras prikazivao na svim kino lokacijama u Sarajevu.

Uložili smo mnogo napora, snage i emocije u stvaranju ovog filma. Mislim da ste uspjeli da osjetite emociju ovoga filma. Ne znate koliko sam ja srećan večeras. Hvala vam mnogo!“, poručio je Bjelogrlić nakon premijere filma.

“Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Scenarij potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević. Glume: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović. Producent filma i kompozitor muzike je Željko Joksimović.

Večeras je Crvenim tepihom u okviru SFF-a prošetala ekipe filma “Toma”.

Sarajevo Film Festival je trajao od 13. do 20. augusta 2021.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!