Jeste li ikad vidjeli ovoliko vilenjaka na jednom mjestu?

Lifestyle 25. nov 201415:54 > 15:59
Izvor: Snapshot

Stotine tajlandskih učenika su se okupili u Bangkoku u pokušaju da obore svjetski rekord za najveće okupljanje vilenjaka.

Maleni pomoćnici Djeda Mraza, njih 1.792 u dobi od devet i 15 godina, odjenuli su crvene, zelene i bijele kape, iste majice i špicaste plastične uši vilenjaka te se okupili ispred tržnog centra u Bangkoku.

Stajali su mirno tokom pet minuta prije nego što je proglašeno da su oborili Guinnessov rekord.

“Bit će teško nekoj zemlji da obori ovaj rekord”, kazao je predstavnik iz Guinnessa Richard Stenning koji je prisustvovao ovom događaju.

Četrnaestero djece je bilo diskvalifikovano jer nisu stavili uši vilenjaka. Učesnici su navijali kada je prošlo pet minuta, a zatim su primili svjedočanstva u kojima je potvrđeno da su učestvovali.

Prethodni rekord, iz 2013. godine, držalo je 1.110 vilenjaka Djeda Mraza koji su se okupili u Wetherbyju u Velikoj Britaniji.

“Bilo je zabavno i impresioniran sam jer smo oborili svjetski rekord”, rekao je 11-godišnji Theerathep Noonkao koji se pridružio događaju u invalidskim kolicima.

Iako u Tajlandu dominira budizam, komercijalni aspekt Božića kao praznika je jako izražen, gdje možete vidjeti prodavnice i hotele koji su ispunjeni šljokicama i božićnim drvcima tokom sezone.