Jako je (ne)sretan: Preživio udar groma, ujede pauka i zmije

Lifestyle 26. avg. 201621:14 > 21:21
Podijeli:
Izvor: Pixabay.com / Ilustracija

Tokom protekle četiri godine 31-ogodišnji Kyle Cook s Floride preživio je udar groma, ujed otrovnog pauka, a nedavno i napad zmije zvečarke u svom dvorištu u Lakelandu, blizu Orlanda na Floridi. Cook ne može da odluči da li je jako nesretan ili nevjerovatno sretan.

“Treba sebi da nabavim zaštitni omot”, rekao je Cook za lokalni list Ledger.

Njegov otac Mike Cook drukčije gleda na sinovljeve dogodovštine. “On je hodajući Murphyjev zakon. Kad ga vidim u tržnom centru, pređem na drugu stranu”, rekao je otac.

Mlađi Cook je 11. augusta upravo završavao košenje trave u porodičnoj kući kada je čuo jako čangrljanje. Prvo je mislio da su insekti, zatim da se pokvarila kosilica, a zatim je vidio zmiju sklupčanu na oko metar od svog desnog stopala. Procijenio je da je dugačka oko metar i po i debljine konzerve bezalkoholnog pića.

Cook se prvo sledio od straha, a onda je lijevom nogom krenuo unazad i zgazio na štap. Taj zvuk je izgleda uznemirio zmiju koja je skočila i ujela ga za članak. Rekao je da se sve dogodilo tako brzo da nije ni vidio kad ga je zmija ujela, samo je vrisnuo i otrčao do žene Sare koja mu je oprala ranu, i zatim ga odvezla u hitnu pomoć u lokalnoj bolnici. Cook koji sebe opisuje kao “krupnijeg čovjeka” kaže da su mu ljekari rekli da zubi zmije nisu prodrli dublje od sloja masnog tkiva. Rekli su da mu je salo spasilo život jer nije dozvolilo da otrov uđe u krvotok. Proveo je noć u bolnici i dobio dozu protivotrova. I dalje osjeća bol na tom mjestu i malo šepa kad hoda. Tu su i druge priče o tome kako je Cook preživio druge incidente. Njega je u augustu 2012. pogodio grom. Kaže da ga je udar groma bacio oko dva metra unazad i da je bio u nesvijesti oko minute.

“To je bilo kao da me Mike Tyson udario čekićem u vilicu”, kaže Cook. Ljekari su rekli da je imao blagi srčani udar. On kaže da i dalje ima neke bolove i gubi osjećaj sa lijeve strane.

Ujed otrovnog pauka desio se u aprilu kada je radio kao vozač kamiona. Sjedio je na jednoj pošiljci kada ga je pauk ujeo za lijevu ruku. Pošto nije želio da izgubi zaradu za taj dan, nastavio je da radi dok mu se ruka nije nadula i postala jako bolna. Tada je otišao u bolnicu gdje su mu ljekari operisali ruku da izvuku nagomilane toksine. On kaže da još ima ograničene pokrete u toj ruci.

Čak i prije posljednjih incidenata, Cook kaže da je doživio brojne slične slučajeve. Jednom ga je, kako kaže, ujeo aligator kojeg je “slučajno” ulovio dok je pecao. Ujeo ga je i burmanski piton njegovog druga, kada je pokušavao da ga hrani.

“Bile su ovo teške četiri godine. Možda ‘onaj gore’ pokušava da mi privuče pažnju i ukaže da nešto nije u redu. Ili sam možda jednostavno cijeli život bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”, kaže Cook.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.