Kao iz noćne more: Velika bijela ajkula ušla u kavez ronioca

Lifestyle 14. okt. 201615:15 > 15:18
Podijeli:
Izvor: Snapshot

Ovaj snimak predstavlja vjerovatno najgoru noćnu moru svake osobe: velika bijela ajkula ulazi u kavez ronioca dok je on još uvijek bio unutra!

Video je nastao tokom putovanja u Guadalupe u Meksiku i pokazuje veliku bijelu ajkulu koja razbija metalni kavez dok lovi komad tune.

Ekipa broda podiže poklopac od kaveza i ajkula prekrivena krvlju izlazi i odlazi u otvoreno more.

Jedan ronilac je bio u kavezu, ali nasreću je uspio da izađe pomoću otvora koji se nalazio na donjem dijelu kaveza. S obzirom da je instruktor ronjenja imao mnogo iskustva, ostao je miran i sačekao je dok ajkula nije otišla. Po izlasku iz kaveza, dočekali su ga aplauzom.

Iako zvuči zastrašujuće, Gabe i Garrett, koji su postavili snimak na YouTube, ipak objašnjavaju da nije bilo tako strašno kako se čini.

“Ono što se čini kao agresivni pokušaj velike bijele ajkule da napadne kavez, to ustvari nije bio slučaj”, objašnjeno je ispod videa na YouTubeu.

“Ova snažna ajkula je zagrizla komad tune koji je bio zavezan za konopac, a inače kada velika bijela ajkula zagrize nešto, to je na trenutak oslijepi”, dodali su u opisu videa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.