Zašto nikad ne biste trebali guglati svoje simptome

Lifestyle 19. nov 201616:03 > 20. nov 2016 20:38
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Gotovo svaka osoba koja ima pristup internetu barem jednom se našla u situaciji da gugla simptome nekih bolesti. Kao posljedica toga najčešće se javlja panika jer rezultati pretrage simptoma najčešće završavaju sa zaključkom da imate neku neizlječivu bolest.

Upravo zbog varljivih dijagnoza koje većina postavlja sama sebi nakon guglanja simptoma, liječnici preporučuju nekoliko savjeta.

Nikad sami sebi ne postavljajte dijagnozu:

Može biti vrlo opasno postavljati dijagnozu na osnovu internetske pretrage. Guglanje simptoma će vam uzeti puno vremena što će odgoditi vaš odlazak liječniku i pravovremenu pomoć.

Nemojte sami sebi propisivati lijekove:

Jedna je stvar tražiti savjete za zdravu prehranu na internetu, a sasvim druga (često i opasna) primjena nekih sredstava za liječenje konkretnih bolesti.

Pretraga blogova:

Samo zato što netko ima popularan blog to ne znači da znaju o čemu pišu. Osim toga prva stranica koju vam Google izbaci ne mora biti i najtočnija.

Otiđite doktoru:

Jednostavno je, čitanje i informiranje na internetu samo će vas dodatno zabrinuti, ali vas neće izliječiti. Za konkretnu dijagnozu i liječenje morate otići liječniku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.