Nesvakidašnje iskustvo: Kako je biti jedini putnik u avionu

Lifestyle 02. dec 201609:56 > 10:17
Podijeli:
Izvor: Hanjo Peters

Hanjo Peters je iskusio kako je to putovati privatnim avionom, iako nije platio tu uslugu.

Peters je krenuo u Frankfurt kako bi prisustvovao porodičnom slavlju, no do tamo je doživio nevjerovatno putovanje jer je bio jedini u avionu, pored osoblja naravno.

Na aerodrom Tegel u Berlinu je stigao u 7:45 sati i imao je povratnu kartu za let LH 175 koja je koštala 141.22 eura. Njegov let je kasnio 90 minuta.

Kada se ukrcao, kazali su kako je njihov putnik stigao, na šta je on zbunjeno pitao da li time hoće reći kako je jedini putnik, na šta su oni odgovorili potvrdno.

Airbus A321 ima 200 sjedećih mjesta i sve četiri stjuardese su mu se lično predstavile, a on je sam sebi odabrao mjesto gdje da sjedne te se odlučio za sjedište 2F u biznis klasi.

“Kada sam sjeo, čuo sam putem zvučnika najavu da je ukrcavanje putnika završeno te su mi kazali: ‘Gospodine Peterse, pokazat ćemo vam sada kako da zatvorite pojas i kako da ga ponovo otvorite'”, opisao je svoje putovanje Peters.

“Doručak su ubrzo poslužili samo za mene. Jeo sam dinju, palačinke, tople rolnice. Iako je bilo deset sati ujutro, bio sam sretan i uzeo čašu crnog vina”, dodao je.

Kazao je i kako je njegova “omiljena” stjuardesa sjela pored njega i fotografisala se s njim, jer očito, nije imala puno toga da radi.

Izvor : Hanjo Peters

Prije slijetanja, pilot Daniel je najavio: ‘Dragi gospodine Peters, pripremamo se za slijetanje”, a u Frankfurtu mu je osoblje aviona “nabacilo peticu”.

Avion je zbog kašnjenja pilota kasnio 90 minuta te su putnike prebacili na ranije letove, objašnjeno je Petersu zašto je bio jedino putnik na ovom letu.

Usput, ukoliko želite i vi doživjeti ovo iskustvo u privatnom avionu, ta “uslugica”  košta 25.000 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.