Koje su najčešće ženske laži

Lifestyle 11. mar. 201708:28 > 08:33
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Muškarci su nekada nevješti lažovi, dok žene slove za mnogo ubjedljivije i sposobnije. Da li ste se ikada zapitali koje su najčešće laži koje žene izgovore?

1. Ovu torbicu imam već dugo

Najčešće izgovorena ženska laž je da je nešto koštalo manje ili da je kupljeno već odavno. Ovu laž najčešće prodajemo partneru jer se jednostavno ne želimo prepirati oko vrijednosti nečega što smo stvarno željele imati. Bez obzira na to što trošimo vlastiti novac i peglamo vlastite kartice, kada izgovaramo ovu laž često opravdavamo sebe.

2. Dobro sam! Nije mi ništa!

Priznajemo, nama je uvijek nešto. Nešto analiziramo, nešto nas muči, u nekoj smo dilemi ili samo želimo više pažnje. Ženski mozak radi poput najbržih procesora i otvoreno je najmanje dvije hiljade tabova paralelno u browseru.

3. Bila sam sa samo 3 muškarca

Kada su brojevi u pitanju, nismo obraćale pozornost na časovima matematike. Partnere brojimo do maksimalno 4. Možda ta skromna brojka ima veze s time što smo još uvijek konzervativno i patrijarhalno društvo u kojem je poželjno da žene imaju što manji broj partnera.

4. Boli me glava

A kad imamo partnera često nas boli glava. Može on izgledati kao Apolon, ali tableta za tu glavobolju još nije smišljena. No, to ne znači da nam se frajer ne sviđa – znači samo da nam se baš ne valja po plahtama.

5. Krenula sam (a zapravo smo još doma)

Nismo krive! Te kazaljke na satu jednostavno vode tajnu misiju protiv nas.

6. Nisam ljubomorna

Možda i nismo, ali najčešće glumimo da nismo. Ali ako nema baš nimalo ljubomore kada partnera pogleda druga žena, možda njoj baš i nije toliko stalo, piše Zadovoljna.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.