Alkoholno piće u prahu stiže u proljeće 2015. godine

Lifestyle 16. dec. 201414:25 > 19:58
Podijeli:
Izvor: MorgueFile/ilustracija

Firma Lipsmark proizvela je alkoholno piće u prahu Palcohol koje bi na police trgovina trebalo stići u proljeće 2015. godine. Ipak, ovaj proizvod izložen je velikim kritikama zbog straha da će dovesti do većeg broja trovanja, piše CBS.

Palcohol je alkohol u obliku praha, pakovan u male pakete koji omogućuju jednostavan način primjene. Firma reklamira svoj proizvod kao nešto što je zgodno za avionske letove, no proizvod je potaknuo kritike nekih zdravstvenih stručnjaka koji su zabrinuti da bi se lako mogao zloupotrebljavati i to s potencijalno opasnim posljedicama.

Izumitelj Palcohola, Mark Phillips, istaknuo je kako kako mu je ideja pala na pamet kad je razmišljao o planinarenju i drugim aktivnostima u prirodi kad je teško sa sobom nositi veće količine tekućine.

Do sada je ovaj “kontroverzni” proizvod  zabranilo nekoliko američkih država. Proizvođača optužuje da će svojim proizvodom povećati broj trovanja alkoholom.

Iz Lipsmarka odgovaraju da je proizvod zamišljen kao prah koji se miješa s vodom. Jedna vrećica praha ima jednaku količinu alkohola kao jedno žestoko alkoholno piće. Ističu kako se prah ne može šmrkati jer bi to bilo previše bolno.

Firma je zasad proizvela verzije ruma i votke, a uskoro će ‘izbaciti’ koktele Cosmopolitan, Mojito, Lemon Drop i Powderita.