Sreli se nakon 70 godina preko Facebooka i vjenčali

Lifestyle 22. dec. 201409:27 > 11:07
Podijeli:
Izvor: Twitter

Antonia i Giovanni su se zaljubili kao tinejdžeri, ali ih je Drugi svjetski rat rastavio. Sedam desetljeća kasnije, dvoje zaljubljenih, koji su danas duboko zagazili u devedesete godine, ponovo je spojio internet.

Giovannija je, kao i mnoge mlade momke, snašla ratna sudbina. Morao je ostaviti sve blagodati svoje mladosti, pa tako i svoju voljenu Antoniju, i otići na ratnu frontu, u Drugi svjetski rat.

Nakon toga su ga zarobili fašisti, a kada je konačno oslobođen nije mogao pronaći svoju ljubav. Rat ih je razdvojio. Antonia, misleći da je njezin Giovanni preminuo, udala se za drugog čovjeka s kojim je rodila i dvoje djece. Giovanni je nakon nekog vremena također osnovao porodicu.

Međutim, Antonija Gottifredi i Giovanni Molinari, koji danas imaju 89, odnosno 86 godina, uspjeli su pronaći jedno drugo zahvaljujući društevnoj mreži Facebook. Kako niti jedno niti drugo nisu zaboravili svoju ljubav iz mladosti, oboje udovci, posegli su za modernom tehnologijom ne bi li se ponovno našli. I uspjeli su.

Nakon što se ponovno sreli, 70 godina kasnije, konačno su si rekli sudbonosno “da” na vjenčanju koje je održano u Belanu, na sjeveru Italije.

Antonija kaže da je “Giovanni ostao romantičan kao što je bio u mladosti”. “Poklonio mi je brdo ruža i pozvao me u restoran”, navela je ona.