Ime donijelo sreću: Elizabeth Gallagher na putu oko svijeta

Lifestyle 23. dec 201412:23 > 12:41
Izvor: Screenshot

Šta biste vi uradili da vam neko ponudi besplatan put oko svijeta? Pogledajte kako se iz jedne prekinute veze stvorila pozitivna priča.

 Jordan Axani očito voli putovati. Kupio je dvije karte za put oko svijeta, za njegovu djevojku, Elizabeth Gallagher i njega. Ali u međuvremenu su njih dvoje raskinuli.

“Bilo me je strah, da će karta koju sam već platio, a nisam je mogao zamjeniti, propasti”, kazao je.

Stoga je Axani odlučio kartu za put oko svijeta besplatno ponuditi osobi koja se zove Elizabeth Gallagher, bez ikakvih obaveza. Na hiljade osoba sa ovim imenom, raznih godišta mu se javilo. A još više djevojaka koje se nisu zvale kao njegova bivša.

“Čuo sam se sa stotinama ljudi širom svijeta koji su htjeli promjeniti svoje ime”, rekao je.

Ipak, kartu je odlučio dati djevojci iz Nove Škotske, koja ima isto ime i prezime kao njegova bivša partnerica.

“Moja tetka, najbolja osoba na svijetu, mi je poslala poruku u kojoj je rekla da sam luda ako ne odem na ovo putovanje”, kazala je Gallagher.

Opak, humana strana cijele priče je ono što Axani želi da bude u prvom planu. Naime, medijsku pažnju koju je dobio želi usmjeriti na humantiranu organizaciju “Karta unaprijed” koja zahvaljujući donacijama omogućava putovanje ljudima koji nisu u mogućnosti da sami sebi to priušte.

“Naš cilj je naći ljude koji imaju bogate, srceparajuće ili tople priče, a nisu imali priliku vidjeti svijet i pokušavamo im pružiti nešto lijepo u životu”, kazao je Axani.

I dok organizacija radi svoj posao Axani i Gallager uživaju u putovanju svijetom.