Uživanje u snijegu dok temperatura zraka doseže 44 stepena

Lifestyle 01. jul. 201717:07 > 17:11
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Dok veliki broj domaćih i stranih turista uživa u moru i temperaturi i do 44 stepena Celzijusa u turskoj Antaliji, nemali broj odlučio se i za kompleks “Snježnog svijeta“ gdje se na temperaturi od minus dva stepena sankaju i grudvaju.

Dnevne temperature u Antaliji dosežu i 44 stepena Celzijusa, a temperatura mora je preko 30. Snježni svijet je instaliran na 1.500 metara kvadratnih u kojima posjetioci uživaju, posebno dok su vani izuzetno visoke temperature. Svima prija da se rashlade kad je vani više od 40 stepeni.

Gizem Celik, jedna od uposlenica “Snježnog svijeta“, kazala je za Anadoliju da se na površini od 1.500 metara kvadratnih nalazi prirodni snijeg. Prema njenim riječima, u kompleksu imaju različite sadržaje koji posjetiteljima pružaju zabavu.

“Ljudi se odlučuju za ovaj kompleks da se rashlade i zabave kada su vani temperature veoma visoke”, pojasnila je Celik.

Istakla je da su za ovaj vid zabave zainteresovani i domaći i strani turisti, prvenstveno oni koji dolaze iz Rusije i arapskih zemalja.

Begomka Suerkulova je u Antaliju došla iz Kirgistana. Ovo je treći put da odmor provodi u ovom dijelu Turske, međutim, prvi put je posjetila “Snježni svijet”.

“Ovdje je kao u bajci, sve je prelijepo”, dodala je Suerkulova.